Την αντίθεση της Λευκωσίας σε έλεγχο από ιδιωτική εταιρεία για το θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, και κατήγγειλε προσπάθεια ορισμένων να οδηγήσουν την κυπριακή οικονομία στην καταστροφή.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κύπρου», μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Στεφάνου διευκρίνισε ότι στην πρόσφατη συνεδρία του Eurogroup τέθηκε εκβιαστικά το ζήτημα του ελέγχου, υπό μορφή του «είτε το αποδέχεστε είτε δεν θα υπάρξει μνημόνιο».

Είπε, επίση,ς ότι η κυπριακή πλευρά αντιπαρέθεσε τεκμηριωμένα επιχειρήματα και τόνισε ότι τέτοιος έλεγχος από ιδιωτική εταιρεία δεν έχει διεξαχθεί σε καμία άλλη χώρα.

Τελικά, είπε ο εκπρόσωπος, ο Πρόεδρος του Eurogroup ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος και ότι η τρόϊκα θα πρέπει να συμφωνήσει με τους όρους εντολής.

Ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να αγωνίζεται και σε πολιτικό επίπεδο, προσφεύγοντας σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως η ευρωπαϊκή επιτροπή και το ευρωκοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Associated Press και ο υποψήφιος για την προεδρία και επικρατέστερος νικητής, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε την αντίθεσή του σε έρευνα από ιδιωτική εταιρεία, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές ή από μία άλλη ανεξέρτητη αρχή.

Και ο άλλος υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς, δήλωσε ότι είναι κάθετα αντίθετος στη θέση του Eurogroup, για διορισμό ιδιωτικού οργανισμού που θα εξετάσει το νομικό πλαίσιο κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.