Δυνατότητες για κοινές επενδύσεις με την Ελλάδα βλέπει ο Ζάεφ

Συνάντηση με επιχειρηματίες της Γευγελής είχε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:49
18/04/2019
Δυνατότητες για κοινές επενδύσεις με την Ελλάδα βλέπει ο Ζάεφ
5
loading

Τα πρώτα άμεσα και θετικά αποτελέσματα από την νέα φιλία με την Ελλάδα θα γίνουν ορατά στη Γευγελή, δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην πόλη με την εκεί επιχειρηματική κοινότητα, προσθέτοντας ότι με τη συμβολή της τελευταίας, θα πρέπει τα οφέλη να πολλαπλασιαστούν.

«Οι δυνατότητες που διαμορφώνονται με την Ελλάδα, ιδιαίτερα γι' αυτή την περιοχή, αλλά πιστεύω και για όλη την χώρα, θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αύξηση του εμπορίου, της παραγωγής, της προώθησης των προϊόντων στην Ελλάδα, για νέες επενδύσεις από την Ελλάδα στην Βόρεια Μακεδονία, για κοινές επενδύσεις και άλλες πολλές δυνατότητες που διαμορφώνονται», ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζάεφ με τοπικούς επιχειρηματίες της Γευγελής «έγινε λόγος και για την πιθανή επαναχορήγηση κονδυλίων από την Ελλάδα, που συνολικά ανέρχονται στα περίπου 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 80-90 περίπου εκατ. ευρώ διατίθενται για την Βόρεια Μακεδονία, ένα εργαλείο που χρησιμοποιούσε η Ελλάδα μέχρι το 2005 (σ.σ. Μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων - ΕΣΟΑΒ) και το οποίο τώρα θα επαναλειτουργήσει - και πάνω σ' αυτό εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες των δύο χωρών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Κότσο Ανγκιούσεφ, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, ο οποίος συνόδευε σήμερα τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ κατά την επίσκεψή του στην Γευγελή, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη αυτή την ερχόμενη περίοδο, θα έχει πολλαπλά οφέλη από την φιλία που εγκαθιδρύθηκε με την Ελλάδα, λόγω και της εγγύτητάς της με την πλέον αναπτυγμένη χώρα της περιοχής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Αυστριακός

  Εννοεί τους επενδυτές πού έρχονται με τα φουσκωτά από τα ανατολικά ρε καρντασια, αφού λεφτά υπάρχουν...

 2. avatar δσα

  2 εκατομυρια λαος, ο δευτερος πιο φτωχος στην Ευρωπη μιλαει για επενδυσεις. Sure.

 3. avatar ΑΤΛΑΣ

  Στο τέλος θα γίνουμε κολλητοί.... η βόρεια Μακεδονία θα γίνει επαρχία της χώρας μας!
  Με την Αλβανία δεν ξέρω πάντως πώς θα μπορέσουμε να τα βρούμε..θα χρειαστεί χρόνος...

 4. avatar συριζαιος 1+1

  Μπράβο στους Μακεδόνες του Βορρά για την πρωτοβουλία

 5. avatar Φρεσκομπανιαρησμενος

  Είμαστε και μεις αλλά ειναι και αυτοί ... που πας ρεεε τι επενδύσεις ; Ζητιάνοι και απο τις ποιο φτωχές χώρες είμαστε ... επενδύσεις λεει ; Σε τι ;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει