Στη δέσμευση 67 «mega yachts» τα οποία έχουν δηλωθεί ως επαγγελματικά αλλά στην πρακτικότητα ανήκουν σε επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες δέσμευσε την Πέμπτη και την Παρασκευή το ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, το ΣΔΟΕ εκτιμά ότι μεταξύ των ιδιοκτητών φέρονται να είναι 2 πρόεδροι μεγάλων αθλητικών ΠΑΕ, ένας πρώην πρόεδρος ΠΑΕ, ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης τροφίμων, μια πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, της έχει δεσμευτεί ήδη το σκάφος της κόρης της. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ προχώρησαν σε αυτή την κίνηση καθώς έχουν ατράνταχτα στοιχεία στα χέρια τους πως τα σκάφη αυτά παρά το γεγονός ότι ανήκουν σε offshore εταιρίες και δηλώνονται ως επαγγελματικά εν τούτοις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τους ιδιοκτήτες τους και φέρονται να ενοικιάζονται είτε στις καμαριέρες τους είτε στους οδηγούς τους.

Πηγή: www.protothema.gr

Σύμφωνα πάλι με το δελτίο ειδήσεων του Alpha, υπάρχουν πάνω από 10 πολιτικοί που φαίνονται να έχουν υπερπολυτελή σκάφη σε of shore εταιρείες αλλά που σύμφωνα με τα βιβλία της μαρίνας Βουλιαγμένης, στην οποία αναφέρεται το ρεπορτάζ, είναι οι ίδιοι που πληρώνουν τη θέση όπως και τη συντήρηση τους. Τυχαίο; Δεν νομίζω… το ρεπορτάζ συνεχίζει σημειώνοντας ότι η πρώην υπουργός της Ν.Δ. αναφέρει ότι έχει μεταβιβάσει το σκάφος πριν δυο μήνες ενώ και άλλος πρώην υπουργός της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι το σκάφος ανήκει σε ξάδελφό του… Το αποτέλεσμα είναι ότι τα εν λόγω σκάφη δεν δηλώθηκαν ποτέ με τις όποιες οικονομικές απώλειες για το δημόσιο.