Την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά είχε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για την Ευρώπη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι, παρά την έξοδο από την οικονομική κρίση, η Ευρώπη μπαίνει σε μια πολιτική κρίση. «Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη ευκαιρίες», σημείωσε, «γεμάτη δημιουργικούς ανθρώπους, που καινοτομούν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Ελλάδα, γιατί υπάρχει πολύ ταλέντο εδώ».

«Το παράδοξο είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική κρίση στην Ευρώπη», πρόσθεσε, «όπου ο εγωισμός επικρατεί της αλληλεγγύης. Η Ελλάδα είναι ένα “νησί” υπέρ της Ευρώπης και μαζί με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Γαλλία και η Ισπανία, μπορούν να δυναμώσουν τις φωνές υπέρ της Ευρώπης και να ανατρέψουν το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα».

Μάλιστα, ανέφερε ότι η Ευρώπη έχει να υπερασπιστεί πολύ σημαντικά θέματα και κατακτήσεις, όπως την υψηλότερη κοινωνική προστασία παγκοσμίως, την κατάργηση της θανατικής ποινής, τη βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, και την ελευθερία έκφρασης.

Ο κ. Μοσκοβισί, αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και σε συνεργασία με την Ένωση, μπορεί να γίνει μία αξιόπιστη χώρα για επενδύσεις.

«Η Ελλάδα στέκεται, ήδη, στα πόδια της, αλλά πρέπει να χτίσουμε μαζί μία αξιόπιστη Ελλάδα. Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα πρέπει να προστατευτούν, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, για να γίνει η χώρα αξιόπιστη», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Σημείωσε, επίσης, ότι η αξιοπιστία και η σταθερότητα είναι σημαντικοί παράγοντες για την προσέλκυση επενδυτών.