Από την αστυνομία του Λονδίνου συνελήφθησαν τρεις Βρετανοί, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που σχετίζεται με το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων του Λονδίνου (Libor), όπως ανακοίνωσε το Βρετανικό Γραφείο Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος (SFO).

Εκπρόσωπος του Γραφείου δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που συλλαμβάνονται φυσικά πρόσωπα στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης.

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 33, 41 και 47 ετών, όλοι τους βρετανικής υπηκοότητας, κρατούνται για ανακρίσεις στην αστυνομία του Λονδίνου, «συνελήφθησαν και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση σε σχέση με τις έρευνες για τη χειραγώγηση του Libor», υπογραμμίζει το SFO.

Το σκάνδαλο γύρω από τα διατραπεζικά επιτόκια ξέσπασε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η τράπεζα Barclays αποκάλυψε πως επρόκειτο να καταβάλει 290 εκατ. λίρες για να τερματισθούν οι έρευνες των βρετανικών και αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών για την υπόθεση χειραγώγησης των γενικού δείκτη επιτοκίων Libor και του αντίστοιχου ευρωπαϊκού Euribor, στο διάστημα μεταξύ 2005 και 2009.