Μέσω τηλεφώνου ψάχνουν λύση για την Ελλάδα

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη εν αναμονή του Eurogroup της Δευτέρας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:13
24/11/2012
Μέσω τηλεφώνου ψάχνουν λύση για την Ελλάδα
1
loading

Ξεκίνησε το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα και τελικά σε αυτό μετέχουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης. Σε μια απόφαση της τελευταίας στιγμής στο τηλέφωνο βρίσκονται οι 17 υπουργοί οικονομικών και όχι οι τεχνοκράτες, όπως είχε αποφασιστεί το πρωί.

Στόχος με αυτή την ανατροπή είναι να υπάρξει συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο και να προετοιμαστεί το έδαφος για συμφωνία τη Δευτέρα.

Στην τηλεδιάσκεψη μετέχει και ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι προτάσεις για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των επόμενων δόσεων των δανείων προς την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ φέρεται να δέχθηκε να θεωρήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδος εάν αυτό μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, έναντι αρχικού στόχου για 120% και το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει σε παρεμβάσεις που μειώνουν το προβλεπόμενο επίπεδο του χρέους στο 130% έως το 2020.

Οι αξιωματούχοι της ζώνης του ευρώ φέρονται να αναθεωρούν το σχέδιο για επαναγορά ομολόγων αν και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία για τις διαδικασίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές των ελληνικών ομολόγων έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες και στο ότι η διαδικασία θα είχε σοβαρές τεχνικές παρενέργειες.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η γερμανική πρόταση για επαναγορά ομολόγων προσέκρουσε στη σύνδεση των επιπλέον δανείων από τον EFSF με περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου (που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων) ως ενέχυρο, για να εγκρίνουν τα δάνεια αυτά οι χώρες της Ευρωζώνης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar giannis

    Το αποτέλεσμα του ευρογρουπ δεν θα περιλαμβάνει κούρεμα διότι δεν θα συμφέρει τους Γερμανούς. Θα έχει μια λύση που να τους βολεύει και που θα φορτώνει την Ελλάδα με νέα μέτρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει