Άλλες δέκα ημέρες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11:40
02/01/2019
Άλλες δέκα ημέρες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
6
loading

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2019 μέχρι την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα (31/12) το υπουργείο Οικονομικών.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι «προς διευκόλυνση των πολιτών ότι παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία».

Όσοι πληρώσουν εκπρόθεσμα τα τέλη θα πρέπει να τα πληρώσουν διπλά.

Φαντάζει δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων δεν πρόλαβαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσα στο 2018, να το έκαναν την Πρωτοχρονιά. Έτσι, για όσους έχουν σκοπό να κινήσουν τα οχήματά τους αυτήν τη χρονιά και να γλιτώσουν το πρόστιμο, υπάρχει ακόμη περιθώριο δέκα ημερών (μαζί με την σημερινή ημέρα) για να το κάνουν.

Πάντως, πολλοί φορολογούμενοι επέλεξαν και φέτος να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο αλλά και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης ο οποίος επιβάλλεται στους έχοντες Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών.

Βέβαια, όσοι έχουν ήδη θέσει το αυτοκίνητό τους σε ακινησία ή σκοπεύουν να το κάνουν ποντάροντας στο γεγονός ότι μπορεί να τις πάρουν πίσω λίγο αργότερα -στη διάρκεια του έτους για ένα μήνα ή τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του 2019- θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι το μέτρο αυτό δεν ισχύει για το τρέχον έτος.

Τα τελευταία χρόνια οι «πινακίδες με το μήνα» καθιερώνονται με τροπολογία, η οποία συνήθως ψηφίζεται το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου. Η τελευταία αντίστοιχη τροπολογία για το 2018 είχε κατατεθεί στις αρχές Μαΐου και είχε ισχύ μόνο για το 2018. Επομένως, το 2019 θα πρέπει να ψηφιστεί νέα διάταξη, κάτι που φαντάζει πιθανό να συμβεί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Mplaky

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ;;;;;;

 2. avatar Zorro

  Αφού πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και στάθμευσης, γιατί πλκηρώνω διόδια και τέλη στάθμευσης στον κάθε δήμο της χώρας? Λαμόγιο η Ελλάς των γκρεκομασκαράδων!

 3. avatar Χρήστος

  Πότε θα σταματήσει το κράτος να δίνει παρατάσεις;
  Για τον εαυτόν του και τους άλλους

  1. avatar ic

   Κοίταξε πόσες παρατάσεις έχουν δοθεί (και ακόμη δίνουν) για τακτοποίηση αυθαιρέτων. Γνωρίζουν βέβαια ότι κάποια αυθαίρετα είναι εντελώς παράνομα και δεν τακτοποιούνται με τίποτα, αλλά συνεχώς βγάζουν καινούργιους νόμους για να παίρνουν ψήφους. Πότε έβγαλαν ένα νόμο που να θέτει κόκκινη γραμμή μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία ότι απο εκεί και πέρα ότι καινούργιο θα εντοπίζεται θα κατεδαφίζεται? Ακόμη και για τα νέα αυθαίρετα (μετά την 28.07.2011) κατάργησαν τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης που ήταν εξοντωτικά και αποτρεπτικά για την δημιουργία νέων αυθαιρέτων. Αλλά δεν τους νοίαζει αν υποβαθμιστεί το περιβάλλον της χώρας που ζούμε τους νοιάζει η καρέκλα.

 4. avatar Κ Β.

  Να ενημερώσετε τους πολίτες ότι η πήρωμη των τελών στην εφορεία δεν γίνεται στις 2, 3 4 γιατί είναι κλειστά τα ταμεία

  1. avatar Σωστά

   Λογικά ούτε στις 7 του μήνα πρέπει να είναι ανοιχτά γιατί όλο και κάποιος κουμπάρος του κουμπάρου, ο μπατζανάκης θα γιορτάζει. Άρα ανοιχτά από Τρίτη!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει