Σταδιακή επιστροφή κεφαλαίων στην Ελλάδα διαπιστώνει το πρακτορείο Reuters, περιγράφοντας την αλλαγή κλίματος απέναντι στη χώρα. Στο σχετικό δημοσίευμα με τίτλο: «Tα χρήματα επιστρέφουν πίσω στην Ελλάδα, καθώς ο φόβος της εξόδου από το ευρώ απομακρύνεται», αναφέρει ότι οι Έλληνες του εξωτερικού που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματα τους από τη χώρα, στρέφουν και πάλι το ενδιαφέρον τους σε επενδύσεις, μετοχές και ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επενδυτές από την αγορά κατοικίας ανέφεραν ότι το ενδιαφέρον για το real estate στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατακόρυφα από το καλοκαίρι, ενώ στοιχεία των κεντρικών τραπεζών δείχνουν ότι η οικονομική έξοδος έχει αρχίσει να περιορίζεται.

Μεταξύ των επενδυτικών ευκαιριών, το Reuters κάνει λόγο για βίλες στη Μύκονο στο 30% της αξίας τους, λόγω των πιέσεων των ιδιοκτητών, ενώ η πτώση της τάξης του 30% στο κόστος κατασκευής είναι ένας άλλος λόγος προσέλκυσης των επενδυτών.

Το Reuters επισημαίνει δε, πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει κάνει καλή εντύπωση στους επενδυτές, καθώς δεσμεύτηκε να πράξει ότι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, με αποτέλεσμα να αμβλύνει το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.