«Οι Έλληνες ανακτούν και πάλι την ανταγωνιστικότητά τους σε πολλούς τομείς» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βίλχελμ Μόλτερερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Kleine Zeitung».

Ο Μόλτερερ, δηλώνει πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο δάνειο-πλαίσιο για επιχειρήσεις και επενδύσεις στη χώρα μας, ενώ σ’ ερώτηση αν υπάρχουν φόβοι ότι τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα μπορεί να χαθούν, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν χαρίζει χρήματα.

«Είμαστε τράπεζα και παίρνουμε πίσω τα χρήματά μας και θα τα πάρουμε και στην περίπτωση της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ.

Όσον αφορά στην κρίση και την αντιμετώπισή της, ο Βίλχελμ Μόλτερερ επισημαίνει ότι χρειάζονται και τα δύο – τόσο η εξυγίανση των δημοσιονομικών, καθώς αποκαθιστά την αξιοπιστία, όσο και η ανάπτυξη και η απασχόληση.

Τέλος, δηλώνει ότι για να υπάρξει γρήγορα ανάπτυξη, θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξαλείψει τα εμπόδια στην εσωτερική αγορά, καθώς υπάρχουν χώρες όπου η αγορά εργασίας είναι κατά τέτοιο τρόπο ρυθμισμένη που είναι εχθρική για την ανάπτυξη και δεν προσφέρει ούτε καν θέσεις εργασίας.