Σαφής διάσταση απόψεων υπάρχει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, απόφαση που θα μπορούσε να ευνοήσει μελλοντικά και την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών κατά την προσέλευσή τους δεν έδειξαν ότι θα υπάρξει σήμερα τουλάχιστον πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ο δε Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, ντε Γιάγκερ, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να κάνουμε τα ίδια λάθη με αυτά που έγιναν κατά την είσοδο του ευρώ.

Οι χώρες του Νότου, καθώς και η Κομισιόν πιέζουν να οριστικοποιηθεί το θέμα και να μπει σε λειτουργία η εποπτεία των τραεπζών την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τους υπουργούς να συμφωνήσουν στο θέμα της τραπεζικής εποπτείας ώστε, όπως είπε, να μη δούμε στην Ευρώπη καταστάσεις όπως αυτές που συνέβησαν στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.