Σε αποκλειστικές διαπργατεύσεις για την απόκτηση της Geniki Bank βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, με τη Societe Generale, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις των δύο τραπεζών, που επιβεβαιώνουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, σε απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει ότι συνεχίζει, πλέον σε βάση αποκλειστικότητας, τις διαπραγματεύσεις με τη Societe Generale για την πιθανή απόκτηση της συμμετοχής της τελευταίας στη Γενική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Η Γενική Τράπεζα από την πλευρά της, ανακοινώνει ότι πληροφορήθηκε από τη μητρική εταιρεία Societe Generale ότι η τελευταία εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς, σε σχέση με την πιθανή πώληση της συμμετοχής της στη Γενική Τράπεζα.

Σμείωνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει σημαντική εμπειρία τόσο στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων τραπεζών στην Ελλάδα όσο και σε διεθνείς συνεργασίες.

Το 1998 η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στην απορρόφηση των εργασιών της Chase Manhattan στην Ελλάδα, στην εξαγορά της Τράπεζας Μακεδονίας- Θράκης και της μικρής εξειδικευμένης Τράπεζας Credit Lyonnais Hellas, ενώ στις αρχές του 1999 στην απόκτηση του ελέγχου της Τράπεζας Χίου και στην απορρόφηση των εργασιών της National Westminster Bank PLC στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2000 πραγματοποίησε την ενοποίηση των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα, μέσω της απορρόφησης των εμπορικών Τραπεζών Μακεδονίας- Θράκης και Χίου.

Στις αρχές του 2002, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τον έλεγχο της ΕΤΒΑbank ενώ η απορρόφησή της από την Τράπεζα Πειραιώς ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 2003. Επίσης, στις αρχές του 2002 υπογράφηκε συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς με τον διεθνή τραπεζοασφαλιστικό Όμιλο ING για την ελληνική αγορά, με έμφαση στον χώρο των τραπεζοασφαλειών, η οποία ανανεώθηκε τον Οκτώβριο 2007 για 10 έτη. Τον Ιούλιο 2009 η Τράπεζα Πειραιώς και η BNP Wealth Management προχώρησαν στη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας στο Wealth Management. Τέλος, τον Οκτώβριο 2009 η Τράπεζα Πειραιώς και η ERGO A.A.E.Z., θυγατρική της Ergo International στην Ελλάδα και μέλος του γερμανικού ασφαλιστικού Ομίλου Munich Re, συμφώνησαν σε 10ετή αποκλειστική συνεργασία στον κλάδο των γενικών ασφαλειών.

Στα τέλη Ιουλίου 2012 η Τράπεζα Πειραιώς απόκτησε το “υγιές” τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας ΑΕ (επιλεγμένα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού), αναβαθμίζοντας σημαντικά τη θέση και παρουσία του Ομίλου στις τραπεζικές εργασίες στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 19% στις καταθέσεις και 16% στις χορηγήσεις (στοιχεία Μαρτίου 2012).

Συγκριτικό πλεονέκτημα της Geniki Bank εκτιμάται ότι είναι μεταξύ άλλων το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων που ξεπερνά τα 100 σε όλη τη χώρα.