Διαβεβαιώσεις ότι η Ιταλία δεν θα δημιουργήσει εστία κρίσης στο ευρώ έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, η Ιταλία δεν πρόκειται να δημιουργήσει εστία κρίσης μέσα στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, εκφράζοντας την άποψη ότι βοήθησε αρκετά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν είναι πολιτικός.

«Δεν χρειάστηκε να πολεμήσουμε για να εξασφαλίσουμε την λαϊκή συναίνεση, αλλά προσπαθήσαμε, απλώς, να έχουμε την υποστήριξη των τριών μεγαλύτερων κομμάτων του κοινοβουλίου», υποστήριξε ο Μόντι.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο «το πιο διασκεδαστικό πράγμα, αλλά κι ενθαρρυντικό κατά βάθος, όχι τόσο για την κυβέρνηση όσο για την χώρα, είναι ότι οι Ιταλοί υπέστησαν πιθανώς την πιο σκληρή και έντονη “θεραπεία” που επιβλήθηκε ποτέ, αλλά δείχνουν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «όταν προκηρυχθούν οι εκλογές, θα παραιτηθεί μαζί με όλους τους υπουργούς του, πιθανότατα τον ερχόμενο Απρίλιο».