Τρόπους παροχής βοήθειας στο κράτος υπό μορφή δανείου από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, την Αρχή Λιμένων και την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, για κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών, συζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή με τις διευθύνσεις των τριών ημικρατικών οργανισμών.

Ο γενικός διευθυντής της Αρχής Λιμένων Γιαννάκης Κόκκινος, επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» και δήλωσε ότι στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση αναφορικά με το βραχυπρόθεσμο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και αναζητήθηκαν τρόποι δανεισμού της μέχρι να εξασφαλίσει βοήθεια, ενδεχομένως από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Εξήγησε ότι το κράτος ζητά βοήθεια υπό τη μορφή δανεισμού από τρεις ή και περισσότερους ημικρατικούς οργανισμούς για να καλύψει τις χρηματοδοτικές του ανάγκες και πρόσθεσε ότι στη συνάντηση δεν υπήρξε συμφωνία για το ύψος του δανείου. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εκδώσει ομόλογα διάρκειας τριών μηνών, στις 12 και στις 25 Ιουλίου, της τάξης των 500 εκατ. ευρώ και διερευνά τρόπους κάλυψης των αναγκών της.