Αντισυνταγματική η μείωση των μισθών στο Δημόσιο

Απόφαση-βόμβα από πολιτικό δικαστήριο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:45
01/07/2012
Αντισυνταγματική η μείωση των μισθών στο Δημόσιο
63
loading

Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκαν από πολιτικά δικαστήρια οι δύο νόμοι του Μνημονίου, βάσει των οποίων έγιναν οι μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.
Η απόφαση αφορά στους νόμους 3833/2010 και 3845/2010 και έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι νόμοι που θεμοθετούν μειώσεις αποδοχών είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Η απόφαση, η οποία βγήκε κατόπιν προσφυγής υπαλλήλων στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ, αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ), είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Υπογραμμίζεται στη δικαστική αυτή απόφαση ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Ακόμη, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

63
σχόλια
 1. avatar otinanai

  Διαβάζω, διαβάζω σχόλια και δεν αντέχω άλλο. Γκρίνια από Ιδ.Υ γιατί αυτοί παίρνουν πιο λίγα. Γκρίνια από ΔΥ γιατί τους κατηγορούν. Γκρίνια από άσχετους γιατί θέλουν να κάνουν την πλάκα τους. Ας προσέχατε τι ψηφίσατε στην τελική. Να μην γκρινιάζει κανένας γιατί έχει για όλους. Όλοι θα πάρουμε.

 2. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ?

  1. avatar stelios

   Γιατί γενικεύεις? Αν δεν θες κοινωνικό κράτος, τί θες? Ολοκληρωμένο καπιταλισμό? Δεν λέω ότι λειτουργεί σωστά το κράτος.. ίσα ίσα... Άλλα η το φταίξιμο δεν είναι στους κηφήνες δημοσίους, αλλά στο σύστημα που τους έκανε κηφήνες. Η τεμπελιά δεν είναι αυθύπαρκτη, όπως και οποιαδήποτε άλλο γνώρισμα του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά "ιδιότητες" που τις "κόλλησε" από τον καπιταλισμό.. αν καταλαβαίνεις τί εννοώ...

 3. avatar stelios

  Έλεος πια.. σταματήστε να στοχοποιείτε και να γενικεύετε άκριτα.. φασίζουσες νοοτροπίες γεννιούνται και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή. Μην πέφτετε στην λούπα της αντιπαράθεσης και του εύκολου στόχου.. μας αποπροσανατολίζουν για να παραμείνουμε διαιρεμένοι και σκυφτοί. Το πρόβλημα της ελλάδας δεν το έχει δημιουργήσει ο ανοργάνωτος δημόσιος τομέας, που στο κάτω κάτω δεν είναι όλοι οι κηφήνες μαζεμένοι εκεί... Ο κηφηνισμός είναι διάσπαρτος σε όλη την ελλαδική έκταση. Το πρόβλημα της ελλάδας το έχουν δημιουργήσει αυτοί που νομοθετούν.. αυτοί που έχουν την εκτελεστική εξουσία και δεν δημιούργησαν ΠΟΤΕ τις συνθήκες ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κηφήνες, οι ρουσφετομένοι και τα παντώς τύπου λαμόγια... Και πιστεύω ότι το δεν έκαναν γιατί, δίνοντας παιδεία και μόρφωση στα παιδιά, μετά από 20-30 χρόνια θα έχαναν την εξουσία. Με την καταστάση που έχουν δημιουργήσει όμως, μας ελέγχουν μέσω του φόβου και ούτε γάτα ούτε ζημιά... Συνεχίστε να νομίζετε ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μετανάστες, οι εξαθλιωμένοι, οι μιζαδόροι, οι εκ παραθύρου διορισμένοι και συνεχίστε να κοιμάστε τον ύπνο σας... Προσοχή μην διαταράξετε την παγιωμένη σκέψη σας και συνειδητοποιήσετε τις αόρατες αλυσίδες που μας έχουν περασμένες στο μυαλό. Σσσσσ... σιγά τώρα.. κοιμόμαστε.

 4. avatar Ευρωδραχμή

  Αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για όλους τους ΔΥ ....Μια καλή δικαιολογία για να μην πληρώνεται φόρους ....

 5. avatar Boo

  ε βέβαια, σε ένα σοβιετικό κράτος προηγούμενου αιώνα είναι σαφώς αντισυνταγματική η μείωση μισθών δημοσίων κηφήνων...
  αν δεν πέσει το τελευταίο σοβιετικό έκτρωμα της σύγχρονης ευρώπης δεν θα δούμε ανάπτυξη σ αυτόν τον τόπο ποτέ

  1. avatar stelios

   Όλο ανάπτυξη ζητάμε και όλο πιο σκλάβοι γινόμαστε.. Που το είδες το σοβιετικού τύπου ελληνικό κράτος? Τι θεωρείς ανάπτυξη? Τις απολύσεις και την αεργία? Το πρόβλημα της καθημερινής επιβίωσης? Ρε πάτε καλά, που έχετε δώσει και θετικές ψήφους?

 6. avatar Tsouxtra

  Η σφαγή στον ιδιωτικό τομέα δεν απασχόλησε ούτε και θα απασχολήσει κανένα δικαστήριο.

  1. avatar alex

   Να λοιπον μια σπανια φορα που θα συμφωνησω με την τσουχτρα.Για να μην απολυθουν οι τεμπεληδες δημοσιοι υπαλληλοι επι Παπανδρεου θυσιαστηκανοι συνταξεις ,οι κατωτεροι μισθοι και τουλαχιστον μισο εκατομμυτ\ριο ιδιωτικοι υπαλληλοι.Κι αυτο γιατι.Γιατι τα κομματα αδυνατουν να γκρεμισουν το πελατειακο τους κρατος.

  2. avatar Ευρωδραχμή

   Συμφωνώ αλλά στο χέρι του κάθε ένα από εμάς είναι να μην δουλεύουμε για χαμηλό μισθό .....Η εργασία είναι προσφορά και ζήτηση ....Δεν δουλεύουμε κάτω από 1000 ευρώ τον μήνα ......

  3. avatar n+j

   αν κρινω από την παρουσία σου εδω η οποία δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη (πανταχού παρούσα και πάντα με αποψη και σχόλια για όλα και όλους ), δε σκοτώνεσαι και πολύ στη δουλεια..

   1. avatar Tsouxtra

    Ούτε εσύ θα σκοτωνόσουν μανδάμ.....αν ήσουν στη θέση μου ! Οπότε μη βιάζεσαι να κρίνεις ....

    1. avatar n+j

     οποτε καλά κάνουν και περικόπτουν μισθούς ...μανδαμ??

     1. avatar Tsouxtra

      Όταν περικόπτουν τους μισθούς ενώ δουλεύεις, όταν σου κάνουν το 5ημερο...4ημερο και είσαι τόσους μήνες απλήρωτη.....απο κει και μετά αρχίζεις να κάνεις εκπτώσεις και στην δουλειά σου.... μανδάμ μέχρι να πληρωθείς ! Στο μεταξύ αναγκάζεσαι να δουλεύεις νύχτα σε σουβλατζίδικο για να επιβιώσεις ! Κατανοητό ?

     2. avatar n+j

      καταλαβα. Πάει το ξυστό σύννεφο!!

  4. avatar pp

   Και πού να πας? ποιος να σε υποστηρίξει? και μη μου πουν περί γσεε... από εκεί βγήκανε "εργατοπατέρες = βουλευτές". Στον ιδιωτικό τομέα ήταν πάντα άσχημα τα πράγματα, απλώς τώρα, ο κάθε εργοδότης, έχει επίσημες ευλογίες από το κράτος για τα πεπτραγμένα του! έχω τόση πίκρα, που δεν μου μένει κουράγιο για κανέναν αγώνα. Και δεν περνάει αυτό, δεν αντέχεται...

   1. avatar Tsouxtra

    Μετά απο 2 μειώσεις του μισθού μου χωρίς προειδοποίηση κι ενώ είμαι απλήρωτη 3 μήνες και μπήκα στον τέταρτο, η απάντηση της επιθεώρησης εργασίας ήταν να κάνω καταγγελία. Εδώ δεν έχω χρήματα για τα απαραίτητα, θα έχω για τον δικηγόρο ? Τώρα θα με πληρώσουν είπαν τα αφεντικά, αλλά μου ετοιμάζουν ταυτόχρονα και νέα σύμβαση την οποία αν δεν υπογράψω.....απλώς φεύγω και χωρίς αποζημείωση. Μπορώ να φανταστώ τι ....νέα θα είναι αυτή η σύμβαση.... Να σημειώσω οτι εργάζομαι 19 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Σήμερα ο μιθός μου είναι (όταν θα τον πάρω) στα 730 ευρώ.
    Ναι δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω να σε υποστηρίξει όταν είσαι στον ιδιωτικό τομέα.

  5. avatar vasilis

   ειναι πολυ απλο αυτο που λενε . αν το αφεντικο γινει πλουσιοτερο και ο εργατης φτωχοτερος η οικονομια θα παει καλα . δηλαδη ποσα κιλα ................. πρεπει να εισαι για να το πιστεψεις . και ομως τουσ ψηφισαν . το πιστεψαν . αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα . σε λιγο θα ερθουν για ελεγχο και τοτε θα δουμε τι θα γινει και τι δεν θα γινει .

  6. avatar kiekeboe

   πέστα Τσούχτρα μου ......... το ελεύθερο ο εργοδότης-αφεντικό της ιδιωτικής επιχείρησης να σε απολύει χωρίς αποζημίωση , να σε βάζει να δουλεύεις 15ωρο αλλιώς αμα δε σ'αρεσει δρόμο , να μετατρέπει την πλήρη απασχόληση σε μερική για να σε δίνει 250ευρώ μηνιάτικο και γλυτώνει μερικά ευρά για την βενζίνα της μερτσεντάρας του και τα μερεμέτια στο ξοχικό στο νησί ,να συνταξιοδοτείσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στα 65 και όχι με πλασματικά και κουραφέξαλα οπως στο δημόσιο ,να έχεις ΜΟΝΑΧΑ 10μέρες αδεια το χρόνο , αμα είσαι και γυναίκα και είσαι στον πρώτο μήνα με παιδι στον ιδιωτικο ????????αστα τρεχα γυρευε ........ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕΤΕ ? ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

 7. avatar miaellinida

  Η μείωση των συντάξεων δεν είναι αντισυνταγματική;

  1. avatar sinn

   όχι άμα τα λεφτά πήγαν για κρόσια καναπέδων

 8. avatar Duke

  Αυτή η απόφαση δημιουργεί δεδικασμένο και υπέρ των ιδιωτικών υπαλλήλων.

 9. avatar YiannisTsa

  Το ίδιο αντισυνταγματικό είναι το μέτρο με τους φόρους. Πληρώνεις το χαράτσι της ΔΕΗ λόγω του ακίνητου που έχεις, σου παίρνουν και ξανά άλλους φόρους λόγω τεκμηρίων του ακινήτου σου ας είσαι με μηδενικό εισόδημα ας είσαι και άνεργος! Πολλά τα αντισυνταγματικά μέτρα και ο κόσμος ακόμα δεν έχει αντιληφθεί τι γίνεται Αν δε κάνουν κάποιες ρυθμίσεις προβλέπω να μην αντέξει μέχρι το φθινόπωρο αυτή η κυβέρνηση

 10. avatar GAG

  Παρότι δεν εχω καμμία απολύτως σχεση με Δημόσιο, -ουτε κάν το ευρύτερο οικογενειακο μου περιβαλλον-. αυτη η ειδηση με χαροποιεί.
  Πισυεύω πως αν στηριχτουν νομικά σε αυτο το δεδικασμένο, θα μπορουσαν και οι υπάλληλοι του Ιδιωτικού τομέα να διεκδικησουν το ίδιο.
  Με ξάφνιασαν ομως τα αρνητικά σχόλια κατω απο το άρθρο.
  Δεν καταλαβαίνω τι εχουμε να μοιράσουμε μεταξύ μας, το πρόβλημα με το Δημοσιο δεν ειναι οι υψηλοι μισθοι , αλλά η κακοδιοικηση, η πολυνομία, η "μίζα", το "ρουσφέτι" και το κομματικο κράτος.
  Ουτε ο υπερβολικος αριθμός υπαλλήλων (εχουμε τους λιγότερους ανα κατοικο στην ΕΕ).
  Και βέβαια υπάρχουν και Δημ. υπαλληλοι "κηφήνες", "κοπ...ς" και κλέφτες, (οπως ισχυει και με ταξιτζήδες, εμπόρους, δικηγόρους, υδραυλικούς κλπ), αλλά δεν υπάρχει και ΚΑΝΕΝΑΣ ελεγχος _
  Εαν γινόταν μια σωστή οργάνωση, με αξιολόγηση των Δημ. υπαλλ. (απο τους πολίτες και όχι απο τον "κομματικο" προιστάμενο), με παραδειγματική τιμωρία της διαφθοράς, καταργηση των προνομίων των "εκλεκτων" και ελεγχο αποδοτικότητας θα ειχαμε ενα Δημόσιο φιλικο πρός τον πολίτη και οχι τόσο σπαταλο.
  Το "ξεπουλημα", (το λέμε και "αξιοποιηση" κομψά), που προωθείται, δεν συμφερει στ΄αληθεια κανέναν μας.
  Μου ανηκει (οπως σε ολους μας), το 1/10.000.000 του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, της ΕΡΤ, των ΕΛΤΑ, τα εχω πληρωσει πανακριβα ολα αυτα τα χρόνια και εχω την ΑΠΑΙΤΗΣΗ απο τους κυβερνωντες, να τα διοικησουν ετσι ωστε να γινουν λειτουργικά, χρήσιμα, αποδοτικά, κερδοφόρα ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΩΣΤΑ, και οχι να τα ξεπουλήσουν [.]

 11. avatar Panos

  ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ, ΕΓΩ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ. ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;;;ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΝΕ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝΕ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ. ΣΤΗΝ ΕΕ ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΣΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ. ΜΠΕ ΜΠΕ ΜΠΕ ... ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΠΕ ΜΠΕ ΜΠΕ

 12. avatar B.T

  Αυξήσεις στο δημοσιο και ακυρωση των μειώσεων τους = Χαράτσια και περισσοτεροι φόροι στους υπολοίπους μας

  1. avatar kiki

   Τόσο μακριά δεν φτάνει το μυαλό του Έλληνα. Είναι σαν το μικρό παιδί, τα θέλω όλα, τα θέλω τώρα, κόψτε τον λαιμό σας να τα βρείτε. Και δωστου συνταξιοδοτήσεις από τα 45, και δώστου εθελουσίες, και δωστου εφάπαξ....με αυτά και τα άλλα φτάσαμε στην όμορφη ατμόσφαιρα που είμαστε σήμερα.....

  2. avatar Τάσος

   ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ!

 13. avatar Despina

  ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ;..
  ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ,ΔΙΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ" ΝΟΜΟΥΣ;...

  1. avatar pp

   και δεν ντρέπονται κιόλας που εξακολουθούν να μας ξεχωρίζουν σε δημόσιους και ιδιωτικούς ! το ίδιο το κράτος είναι φυλετικό ! ακούει κανείς?????

   1. avatar megaloagroths

    ε ναι τι δημοσιο τι ιδιωτικο..8 ωρες ο ενας χιλια ευρο και 13 ωρες ο αλλος χιλια ευρο χωρις ξερει αν θα δουλευει την επομενη μερα

 14. avatar cara cicatriz

  έχουμε μπλέξει εδώ και δυόμιση χρόνια με την μαφία των καπιταλιστών στην πιο άγρια επιθετική πολιτική τους και το συντομότερο πρέπει να αντιδράσουμε!

  1. avatar Boo

   πρέπει να αντιδράσουμε όντως, να απολυθούν άμεσα 200000 δημόσιοι κηφήνες. να δεις ανάπτυξη μετά.

   1. avatar cara cicatriz

    ξέρεις πολλά εσύ Boo! Εσύ θα μας σώσεις! αλλά τη πρόταση σου για έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη την έχουμε ξανά ακούσει. από τον κύριο Πάγκαλο!!! καλό αλλά δεν εχει δράκο!τα λεφτά τα φάγανε οι τραπεζίτες και οι μεγαλοκαπιταλιστές και δίχως να εργάζονται μάλιστα!οι νταβατζήδες της κοινωνίας!! σοσιαλισμό τώρα και λαϊκή οικονομία!!!

 15. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

  1. avatar Panos

   Υπάρχει και η άλλη λύση. Κάποιοι να βάλουν τους "τεμπέληδες" να αρχίσουν να δουλεύουν έτσι ώστε να είναι και το Δημόσιο παραγωγικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα δεν είναι τεμπέληδες ενώ του Δημοσίου τους θεωρούμε τεμπέληδες . Έλληνες δεν είμαστε όλοι?

   1. avatar mika

    Γιατί στον ιδιωτικό τομέα αν δεν δουλεύεις σε διώχνουν χωρίς δεύτερη σκέψη..ενώ στο δημόσιο είναι όλοι βολεμένοι γιατί υπάρχει η σιγουριά της μονιμοτητας..

  2. avatar θα πεσει ξυλο

   και εσυ ομως το ιδιο.....

 16. avatar megaloagroths

  να δωθει μια καλη αυξηση και επιδομα ψυχικης οδυνης ΔΝΤ

 17. avatar Aimilios

  συγγνωμη κιολας αλλα απο οτι ξερω εγω στις αλλες χωρες οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων ειναι κατω του μετριου μισθου και η πιθανοτητα να παρει κανεις προαγωγη και αυξηση ηταν μιδαμινη!οι προσληψεις ομως περα του οτι ειναι λιγες αλλα και για τους προηγουμενους λογους δεν ηταν και επιθυμητες απο τον λαο!και παρολα αυτα το κρατος εδινε πολυ μεγαλυτερους μισθους σε αστυνομια πυροσβεστικη στρατο στους εκπαιδευτικους και στους εφοριακους(για αλλο λογο σε αυτους) γιατι προσφερανε τεραστια υπηρεσια και δεν εξισωνονταν με τους υπαλληλους του κρατους που ηταν σε καποιο υπουργειο η υπηρεσια!και στις υπηρεσιες αυτες πληρωνονται καλυτερα οι διευθυντες για να αποφυγουνε φαινομενα διαφθορας!λοιπον αμα το κρατος πληρωνει τους κοινους δημοσιους υπαλληλους(900000 στον αριθμο) εναν μετριο προς καλο μισθο τοσα χρονια(για να μην μιλησω σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα) και συνεχιζει τις προσληψεις δημιουργουνται ελλειμματα στα ταμια τους για αυτο και οδηγουνται σε μειωσεις μισθων αφου δεν μπορουν να τους απολυσουν!και αφου τοσα χρονια ολοι πασχιζαν να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι να μην σας φαινεται περιεργο που τους μειωνουν τους μισθους εστω και αντισυνταγματικα!
  δεν τασσομαι κατα οποιουδηποτε δημοσιου υπαλληλου αλλα κρινοντας απο τις περιστασεις μονο περιεργο δεν μου φαινεται!

 18. avatar liquidsky

  ΤΟΤΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 150.000 ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ
  ''ΑΧΡΗΣΤΟΙ'' ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ... ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ... ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ 1.500.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ...ΑΛΛΑ ΤΟ ''ΣΟΦΟ''ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ...ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ...ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ!!! ΑΛΛΑ ...ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ??? ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

 19. avatar ΒουνοκαιΦετες

  ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΜΙΣΘΟ 3500ΕΥΡΩ...ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 500Ε...

  1. avatar θα πεσει ξυλο

   δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος...εσυ ομως αν πιστευεις οτι ο μεσος ορος μισθου των δημ.υπαλληλων ειναι 3500ευρω τοτε μαλλον εχεις κατεβει απο τα βουνα...οπως λεει και το nick σου...

 20. avatar ΘΟΔΩΡΗΣ������� ���������

  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΕΝΩΝ;ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΡΑΤΖΦΕΡΗ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΗ,ΣΙΓΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ,ΤΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ"!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει