Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε σήμερα «καλό αποτέλεσμα» την απόφαση των ευρωπαίων ηγετών να δοθεί η δυνατότητα για άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

«Η δυνατότητα χρήσης στο μέλλον του EFSF για μια άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις οποίες η ΕΚΤ είχε συστήσει εδώ και καιρό, είναι ένα καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ντράγκι στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Ντράγκι επισήμανε ότι τα εργαλεία της ευρωζώνης για να βοηθηθούν η Ιταλία και η Ισπανία να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος δανεισμού και τις τραπεζικές κρίσεις πρέπει να συνοδεύονται από αυστηρούς όρους.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όλα αυτά τα πράγματα, για να είναι αξιόπιστα, θα πρέπει να συνοδεύονται από αυστηρούς όρους. Αυτό έχει ουσιαστική σημασία», σημείωσε.

Ως αποτέλεσμα των αποφάσεων που έλαβαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ηγέτες της ευρωζώνης «η ΕΚΤ θα αναλάβει καθήκοντα επιτήρησης για τις τράπεζες της περιοχής του ευρώ», πρόσθεσε.