Άδεια Ταμεία για τις συντάξεις

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «στέγνωμα» των ασφαλιστικών φορέων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
10:21
25/06/2012
Άδεια Ταμεία για τις συντάξεις
7
loading

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, που κάθε μήνα δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν συντάξεις και άλλες παροχές.

Την ίδια στιγμή, η τρόικα έχει καταστήσει σαφές πως πρέπει να υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις σε μία σειρά θεμάτων, όπως είναι τα καταβαλλόμενα εφάπαξ και τα επιδόματα

Στο μέτωπο των ασφαλιστικών ταμείων, όπως αναφέρει το Έθνος, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

- Στο ΙΚΑ αναζητείται 1,4 δισεκατομμύριο ευρώ για να συνεχίσει η ομαλή καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε μία μείωση των εσόδων κατά 12% έως 14%, ενώ η εισφοροδιαφυγή αγγίζει τα 6 δισεκατομμύρια τον χρόνο (ένας στους τρεις εργαζομένους δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη).

- Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 822 εκατομμύρια ευρώ (με βάση στοιχεία της ΕΣΕΕ). Για να γίνει αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης, αρκεί να αναφερθεί πως η μείωση των εσόδων από τις εισφορές έχει υπερβεί το 30%.

Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι σε εκκρεμότητα 52.000 αιτήσεις για το εφάπαξ, ωστόσο δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, όσοι καταθέσουν τώρα τα χαρτιά τους θα πάρουν το βοήθημα μετά από επτά χρόνια.

Στο τραπέζι θα τεθούν προτάσεις για αύξηση των εισφορών ή για μείωση του καταβαλλόμενου εφάπαξ για δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο. Εναλλακτικά, εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να μην καταβάλλεται βοήθημα σε όσους δεν συμπληρώνουν 25 έτη ασφάλισης.

Σε άλλα 20 Ταμεία ή τομείς πρόνοιας τα ποσά εφάπαξ που καταβάλλονται είναι μεγαλύτερα κατά 2% έως 83% σε σχέση με τις εισφορές που έχουν δώσει οι ασφαλισμένοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τους φορείς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των εργαζομένων στις φαρμακευτικές εταιρείες, του προσωπικού των ιπποδρομιών και των εταιρειών τσιμέντου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar xaroula

  Παραμύθια της χαλιμάς! Το ΙΚΑ εχει αμύθήτη περιουσία γιατι αλλωστε να τις δώσεις για σύνταξεις τι είναι φιλανθρωπικός οργανισμός

 2. avatar 1+1=1.11…I have the prof :D

  μείωση μισθών και συντάξεων ανεργεια στο φουλ τώρα έπεσαν μαζεμένες οι κακές ειδήσεις πριν της εκλογές όλα καλά ήταν.

 3. avatar Ranger

  Για την καταβολή των συντάξων υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχουν χρήματα σε λίγους μήνες. Αλλά για βουλευτικές αποζημιώσεις;

  1. avatar xaroula

   Το ΙΚΑ εχει λεφτά αλλα δεν τα δίνει στους δικαιούχους και επικαλείται οτι δεν υπάρχουν λεφτα!

 4. avatar Duke

  ΝΔ θέλατε.

 5. avatar Παναγιώτης

  πάλι τα ίδια ? Τι πράματα είναι αυτά σοβαρευτείτε Εκλογές κάναμε , εκβιαστικά σχεδόν βγήκε κυβέρνηση , ποια η διαφορά αν η κυβέρνηση ήταν αντιευρωπαϊκή ? Κάποιος να μας εξηγήσει την διαφορά , να δούμε σε τι χρειαζόμαστε την Ευρώπη ρε παιδιά

 6. avatar Tiger Kotsos

  Don't worry, be happy..
  Τα λεφτά δεν φέρνουν ευτυχία.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει