Η Σύνοδος Κορυφής της Τετάρτης δεν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει κορυφαίος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, μια μέρα πριν τη διεξαγωγή της άτυπης Συνόδου, κατά την οποία, όπως επισημαίνει, δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις.

Από την πλευρά της η ίδια η Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, σε σημερινή παρέμβασή της ανέφερε πως το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ αποτελεί το πρώτο βήμα για μια δημοσιονομική ένωση.

Εστιάζοντας στην κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών η Μέρκελ τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσής τους, εάν υπάρχει ανάγκη, αλλά υπέρ και της διάσωσής τους.

Αυτό όμως που τείνει να εξελιχθεί σε «καυτή πατάτα» για τους Ευρωπαίους είναι το θέμα του ευρωομολόγου.

Η στάση του Βερολίνου – κατηγορηματικά αντίθετο στην έκδοση ευρωομολόγου – δεν αλλάζει. Το διαβεβαιώνει άλλωστε και ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που αναφέρει πως το ευρωομόλογο δεν αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Ναι» στο ευρωομόλογο λέει στον αντίποδα ο ΟΟΣΑ.

Από την πλευρά της η Κομισιόν, σε νέα ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει πως η συζήτηση για το ευρωομόλογο θα συνεχιστεί, καθώς πρόκειται για ένα θέμα, εξαιρετικά ευαίσθητο, όπως το χαρακτηρίζει.