Τα καθαρά κέρδη του ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους, ανήλθαν σε 68 εκ. ευρώ, βελτιωμένα κατά 14,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 161 εκ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα (+0,2%) με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ΤΙΤΑΝ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010 ανήλθε σε 681 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 0,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μακροχρόνια στρατηγική γεωγραφικής διαφοροποίησης των δραστηριοτήτων του ΤΙΤΑΝΑ συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των αποτελεσμάτων αυτών. Η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας νέων μονάδων παραγωγής σε Αίγυπτο και Αλβανία επέτρεψε την αύξηση των πωλήσεων και της οργανικής κερδοφορίας σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιανατολικής Ευρώπης, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από τη μείωση της κατανάλωσης τσιμέντου για πέμπτη συνεχή χρονιά στις ΗΠΑ και για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα».