Στα 34,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημίες μετά από φόρους & δικαιώματα μειοψηφίας στο α’ εξάμηνο 2010 για τον τραπεζικό όμιλο Τ Bank (πρώην Aspis Bank). Σε 35,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι ζημιές προ φόρων της T Bank και των θυγατρικών στο πρώτο εξάμηνο του έτους, από 37,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2009.

Οι χρηματοδοτήσεις μετά από προβλέψεις μειώθηκαν κατά 6% σε 1,8 δισ.ευρώ από 1,9 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009. Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 18% σε 1,5 δισ. ευρώ από 1,8 δισ. ευρώ στα τέλη του 2009.

Οι παράγοντες που επέδρασαν στη διαμόρφωση της αρνητικής αυτής τάσης είναι η σημαντική εκροή καταθέσεων που αντιμετώπισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κατόπιν της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας και, κυρίως μέχρι το πρώτο τρίμηνο, η αρνητική επίδραση της ανάκλησης των αδειών των ασφαλιστικών εταιριών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value στη φήμη και πελατεία της Τράπεζας, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι πρόσφατες εξελίξεις όμως, με την συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας και την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας σε Τ BANK έχουν ήδη αναστρέψει αυτές τις αρνητικές επιδράσεις, και αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της καταθετικής βάσης. Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων αυξήθηκε κατά 6% σε 114,3 εκ. ευρώ από 107,4 εκ. ευρώ στα τέλη του 2009 .

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου δήλωσε ότι «η αρνητική οικονομική συγκυρία εν μέσω της οποίας ξεκίνησε η προσπάθεια ανάκαμψης της Τ ΒΑΝΚ επισκιάζει τις προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση και την βελτίωση που ήδη παρατηρούμε. Ωστόσο με εχέγγυα τη νέα εταιρική μας ταυτότητα και τη στήριξη από τους ισχυρούς βασικούς μας μετόχους διατηρούμε την αισιοδοξία μας ότι οι προσπάθειές μας θα δείξουν καλύτερα αποτελέσματα και θα στεφθούν με επιτυχία».