Αμοιβή-πρόκληση για τον επικεφαλής της Goldman Sachs

Οι απολαβές του αυξήθηκαν κατά 14,5% σε σχέση με το 2010


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:43
14/04/2012
Αμοιβή-πρόκληση για τον επικεφαλής της Goldman Sachs
1
loading

H κερδοφορία της Goldman Sachs μειώνεται, αλλά οι απολαβές του διευθύνοντος συμβούλου της αυξάνονται και μάλιστα σε προκλητικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος, η αμοιβή του Λόιντ Μπλάνκφαϊν αυξήθηκε κατά 14,5%, φθάνοντας τα 16,2 εκατ. δολάρια το 2011, παρά την σημαντική μείωση της κερδοφορίας της και της τιμής της μετοχής της την περασμένη χρονιά.

Το γεγονός αναμένεται να προκαλέσει νέες επικρίσεις για την πολιτική της σε ό,τι αφορά τις απολαβές των στελεχών της.

Η πληρωμή του Λόιντ Μπλάνκφαϊν περιλαμβάνει μετοχές που του είχαν παραχωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια και άρα δεν αποτελεί ανταμοιβή του από το διοικητικό συμβούλιο για την απόδοση της εταιρίας την περασμένη χρονιά. Η Γκόλντμαν ανακοίνωσε ότι ο Μπλάνκφαϊν έλαβε 12 εκατ. δολάρια για την εργασία του το 2011, ποσό που ήταν μειωμένο κατά 35,5% σε σύγκριση με το 2010, όταν είχε αποζημιωθεί με 18,6 εκατ. δολάρια.

Το ποσό των 16,2 εκατ. δολαρίων προκύπτει από μια φόρμουλα που έχει ζητήσει να χρησιμοποιείται η επιτροπή κεφαλαιαγοράς από τις εταιρείες όταν δημοσιοποιούν τις αποζημιώσεις των στελεχών τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ARIS METAXAS

    Σιγά μην τον ενδιαφέρει η κερδοφορία της εταιρείας του, άρα των επενδυτών της. Η τσέπη του τον ενδιαφέρει μόνο. Κλασσική Εβραϊκή φιλοσοφία....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει