Δεν υπάρχει κανένας λόγος οι κερδοσκόποι να εξαπολύσουν επίθεση στη Γαλλία μετά τις προεδρικές εκλογές εάν η επόμενη κυβέρνηση να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στη μείωση του ελλείμματος, υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ.

Ο Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει τις προηγούμενες μέρες ότι μια επικράτηση του Σοσιαλιστή αντιπάλου του, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γαλλία σε κρίση εμπιστοσύνης.

«Είναι απαραίτητο η επόμενη κυβέρνηση να καταστήσει σαφή την επιδίωξή της για μείωση του ελλείμματος», είπε ο Νουαγιέ σε συνέντευξη Τύπου σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει αυτήν την πιθανότητα, προειδοποιώντας όμως ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια. Αν υπάρξουν «κερδοσκοπικές κινήσεις» με αφορμή το γαλλικό χρέος «θα τις πολεμήσω με αποφασιστικότητα, αν και αποκλείω να γίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ο Ολάντ είχε δηλώσει ότι θα μειώσει το έλλειμμα στο 3% μέχρι το 2013 και θα εξισορροπήσει τον προϋπολογισμό έως το 2017, ένα χρόνο μετά τη διορία που θέτει στις προεκλογικές του εξαγγελίες ο Σαρκοζί.