Απροσδόκητη μείωση σημείωσε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς περιορίστηκε κατά 12,4% το Φεβρουάριο, στα 46 δις. δολάρια, έναντι του Ιανουαρίου, χάρη στη βελτιωμένη εικόνα των αμερικανικών εξαγωγών στο εν λόγω διάστημα, αλλά και στη μείωση των εισαγωγών από την Κίνα. Παράλληλα, οι ΗΠΑ  πραγματοποίησαν τις λιγότερες εισαγωγές πετρελαίου της 15ετίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από μήνα σε μήνα μετά τον Μάιο του 2009, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί σε 52,5 δις δολάρια περίπου.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να εξάγουν τον Φεβρουάριο σε αρκετά κράτη, ενίοτε σε επίπεδο-ρεκόρ, τόσο υπηρεσίες αλλά και κεφαλαιακά αγαθά (βιομηχανικά, αεροπλάνα) .

Οι αμερικανικές εξαγωγές τους έφτασαν τα 181,2 δισ. δολάρια, ποσό που αποτελεί μηνιαίο ρεκόρ.

Ειδικά στις εξαγωγές προς τον γειτονικό Καναδά σημειώθηκε αύξηση 7,2%. Σταθερή αύξηση είχαν οι εξαγωγές των ΗΠΑ προς ΕΕ, Βραζιλία, Κίνα και κράτη όπου σημειώνεται εκβιομηχανισμός, σημειώνει το ανακοινωθέν του υπουργείου Εμπορίου.

Άλλο ένα ρεκόρ ήταν οι εξαγωγές προς τη Βρετανία, οι οποίες ξεπέρασαν άνετα τα 5 δισ. δολάρια, ενώ
Τέλος, και οι εισαγωγές του Φεβρουαρίου έπεσαν στο προ τριετίας επίπεδο (-2,7%), φθάνοντας συνολικά στα περίπου 227 δισ. δολάρια.