«Κανένα μέτρο και καμία ρύθμιση δεν μπορεί να αντισταθμίσει και να εξισορροπήσει τις βαριά αρνητικές συνέπειες που έχει για την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ» υποστηρίζει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, σχολιάζοντας με δήλωσή της την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία γνωστοποιούνται μέτρα που συνοδεύουν την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με την περιφερειάρχη, «οι επιλογές προσωρινότητας και μάλιστα εξάμηνης, καθώς και η υπόσχεση αντισταθμιστικών επιδομάτων, όχι μόνο δεν λύνει το ζήτημα, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει. Η κυβέρνηση δεν κατανόησε την ένταση της φωνής μας, που επίμονα ζητούσαμε να μην προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας».

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου καλεί την κυβέρνηση «να επανεξετάσει το θέμα ακόμα και την ύστατη στιγμή», σημειώνει δε πως «ως προς το μεταφορικό ισοδύναμο, θα περιμένουμε να δούμε πώς αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη και πάντα σύμφωνα με το πάγιο αίτημα όλων των νησιωτών».

TAGS