Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν εταιρείες από τα Ηνωμένα Αραβατικά Εμιράτα, για το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ, στο πλαίσιο επιχειρηματικής συνάντησης, που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, οι Άραβες επιχειρηματίες ζήτησαν να ενημερωθούν για την επέκταση και εκμετάλλευση του νέου λιμένα κρουαζιερόπλοιων, την κατασκευή και λειτουργία του μέσου σταθερής τροχιάς «monorail», καθώς και για τις επενδύσεις στα θεματικά πάρκα και τους χώρους της πολιτιστικής ακτής Πειραιά.

Επίσης, ζήτησαν πληροφορίες για την ανακατασκευή και μετατροπή της Παγόδας του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο, την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανική περιοχή του Περάματος, αλλά και για συμμετοχή ορισμένων Funds στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΛΠ ΑΕ.

Για το τελευταίο θέμα, ο ΟΛΠ παρέπεμψε τους ενδιαφερόμενους στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, δεδομένου ότι το ποσοστό 23,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ ΑΕ έχει ήδη μεταφερθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σε αυτό.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Κώστας Μητρόπουλος, ανακοίνωσε στο forum ότι οι μεταβιβάσεις των μετοχών των λιμανιών μετατίθενται για το β’ εξάμηνο του 2012.