Την παράμετρο της παλαιότητας φαίνεται ότι τελικά θα συνυπολογίσει η κυβέρνηση στον υπολογισμό του τέλους που θα επιβληθεί στην δομημένη ακίνητη περιουσίας.

Επιβεβαιώνονται τις πληροφορίες του Newsbeast.gr για το τι ειπώθηκε στην χθεσινή κρίσιμη σύσκεψη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ παραδέχθηκε πως «οι περισσότερες ενδείξεις είναι ότι θα έχουμε συντελεστή παλαιότητας αλλά επιτρέψτε μου να έχω μια μικρή επιφύλαξη μέχρι να κλείσει».

Ο κ. Πλασκοβίτης επιβεβαίωσε ότι το μοντέλο που εξετάζει η κυβέρνηση για το νέο χαράτσι θα βρίσκεται κοντά στην διαδικασία με την οποία η ΔΕΗ εισπράττει ήδη το τέλος ακίνητης περιουσίας που έχει συντελεστή παλαιότητας και όπως είπε «εμείς λειτουργούμε με το σύστημα του τέλους ακίνητης περιουσίας».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και ευέλικτα όμως η παλαιότητα θα φέρει απώλειες εσόδων στα κρατικά ταμεία.

Όσον αφορά του υπόχρεους για τον νέο φορο ο κ. Πλασκοβίτης ξεκαθάρισε ότι οι λογαριασμοί θα σταλούν σε όλους όσους βρίσκονται στην βάση δεδομένων, στο πληροφοριακό αρχείο της ΔΕΗ.

«Εάν η ΔΕΗ δεν βλέπει κάποιο ακίνητο, είτε γιατί δεν υπάρχει σύνδεση είτε γιατί διακόπηκε είτε γιατί πότε δεν συνδέθηκε, προφανώς δεν θα του έρθει αυτός ο λογαριασμός διότι δεν το βλέπει η ΔΕΗ στο πληροφοριακό της σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.