Ένα… πούμα θα κάνει «φύλλο και φτερό» τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για την Elisabeth La Puma, μια από τις καλύτερες αξιωματούχους της Blackrock, της εταιρίας στην οποία έχει αναθέσει η Τράπεζα της Ελλάδος τον έλεγχο ποιότητας των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών. Το έργο της δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όσοι τη γνωρίζουν λένε πως πρόκειται για μία τεχνιοκράτισσα ικανή και ιδιαίτερα δημοφιλή, που ξέρει καλά τη δουλειά της.

Έχει βέβαια τη φήμη της σκληρής παίκτριας και όλοι την παρομοιάζουν με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Θεωρείται ειρωνική και δηκτική, ενώ δεν είναι εύκολος άνθρωπος για τους συνεργάτες της. Βέβαια, όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», οι έλληνες τραπεζίτες σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους λένε ότι στους ίδιους συμπεριφέρεται με απόλυτο σεβασμό, χωρίς ακραίες συμπεριφορές. Απλώς, η χαρισματική και ταλαντούχα «μπανκέρισσα» αλλιώς συμπεριφέρεται στους πελάτες της και αλλιώς στους συνεργάτες.

Σπούδασε οικονομικά στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Αρνείται κάθε είδους ειδική μεταχείριση λόγω του φύλου της και θέλει πάντοτε να την αντιμετωπίζουν ως «τραπεζίτισσα» και όχι ως γυναίκα. Στην BlackRock εργάζεται εδώ και ένα χρόνο.