Ένα πούμα «βγάζει νύχια» στις ελληνικές τράπεζες

Elisabeth La Puma: Η «Σιδηρά Κυρία» της Blackrock


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:37
11/09/2011
Ένα πούμα «βγάζει νύχια» στις ελληνικές τράπεζες
3
loading

Ένα… πούμα θα κάνει «φύλλο και φτερό» τα χαρτοφυλάκια των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για την Elisabeth La Puma, μια από τις καλύτερες αξιωματούχους της Blackrock, της εταιρίας στην οποία έχει αναθέσει η Τράπεζα της Ελλάδος τον έλεγχο ποιότητας των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών. Το έργο της δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, όσοι τη γνωρίζουν λένε πως πρόκειται για μία τεχνιοκράτισσα ικανή και ιδιαίτερα δημοφιλή, που ξέρει καλά τη δουλειά της.

Έχει βέβαια τη φήμη της σκληρής παίκτριας και όλοι την παρομοιάζουν με τη Μάργκαρετ Θάτσερ. Θεωρείται ειρωνική και δηκτική, ενώ δεν είναι εύκολος άνθρωπος για τους συνεργάτες της. Βέβαια, όπως γράφει σήμερα το «Πρώτο Θέμα», οι έλληνες τραπεζίτες σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους λένε ότι στους ίδιους συμπεριφέρεται με απόλυτο σεβασμό, χωρίς ακραίες συμπεριφορές. Απλώς, η χαρισματική και ταλαντούχα «μπανκέρισσα» αλλιώς συμπεριφέρεται στους πελάτες της και αλλιώς στους συνεργάτες.

Σπούδασε οικονομικά στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Αρνείται κάθε είδους ειδική μεταχείριση λόγω του φύλου της και θέλει πάντοτε να την αντιμετωπίζουν ως «τραπεζίτισσα» και όχι ως γυναίκα. Στην BlackRock εργάζεται εδώ και ένα χρόνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΜΑΝΟΣ

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η BLACK ROCK ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ BLACK WΑΤΕR. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ BLACK, ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ?? - ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΘΗΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕς ΛΕΝΕ ?? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΙΓΩΣΕΙ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΧΩΝΗ ?? - ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΟΥΔΙΑ, ΞΥΠΝΑΤΕ.

  2. avatar dimitris

    κοτα με κολαρο

  3. avatar sakis

    ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ....ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει