Πτωτικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από δύο ημέρες ανόδου, μετά την απρόσμενη απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην μεταβάλει τη νομισματική της πολιτική.

Στο επίκεντρο βρίσκονταν τα αποτελέσματα των τραπεζών. Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria υποχώρησε κατά 5,9% ύστερα από την μείωση των τριμηνιαίων κερδών της κατά 54%, ενώ η Lloyds Banking Group σημείωσε απώλειες 2,1% μετά την πτώση των εσόδων και των καθαρών κερδών της. Αντίθετα, άνοδο κατά 2,9% σημείωνε η Deutsche Bank, μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων κερδών, η οποία ανακοίνωσε κέρδη για το Α’ τρίμηνο, τα οποία παρόλο που ήταν μειωμένα αποτέλεσαν έκπληξη για την αγορά, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν ζημιές.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,8%. Η ανάκαμψη από τα χαμηλά του Φεβρουαρίου έχει χάσει τη δυναμική της την τελευταία εβδομάδα, καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Οι επενδυτές φάνηκαν να απογοητεύονται από την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να μην μεταβάλει τη νομισματική της πολιτική. Στις ΗΠΑ, η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) διατήρησε σταθερά τα επιτόκια για τρίτη συνεχή συνεδρίαση από τότε που άρχισε να τα αυξάνει τον Δεκέμβριο και αξιωματούχοι επανέλαβαν ότι οι μελλοντικές αυξήσεις θα γίνουν σταδιακά.