Στην τελική ευθεία μπαίνει τη Δευτέρα η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, καθώς ζητείται συμφωνία μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Οι επικεφαλής των θεσμών φτάνουν το Σάββατο στην Ελλάδα και πρέπει να είναι όλα έτοιμα μέχρι τη Δευτέρα.

«Αρκετά σκληρή» χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι «η ελληνική πλευρά αυτή την στιγμή είναι πολύ κοντά με τους θεσμούς σε ορισμένα θέματα».

«Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σχετικά στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο κ. Σταθάκης μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας υπάρχει σύγκλιση στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τα 1,8 δισ. στην άμεση φορολογία. «Νομίζω ότι θα κλείσουμε» είπε ο κ. Σταθάκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι από τα 5,4 δισ. του συνόλου των μέτρων τα 3,6 δισ. ευρώ θα έχουν άμεση εφαρμογή και το 1,8 δισ. που είναι έμμεσοι φόροι θα εφαρμοστούν από το 2018.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αν η οικονομία πάει καλά το 2018 τα μέτρα που θα χρειαστούν θα είναι πολύ λιγότερα.

Για τα «κόκκινα δάνεια» ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι υπάρχει απόσταση με τους δανειστές για το θέμα, καθώς ζητούν να πωλούνται σε ξένα funds όλα τα δάνεια. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι το πλαίσιο για να αδειοδοτηθούν εταιρείες που αγοράζουν «κόκκινα δάνεια» είναι πολύ αυστηρό.