Την αντίθεσή του στην έκδοση ευρωομολόγου εξέφρασε με δηλώσεις του ο κορυφαίος οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Στάρκ, εκτιμώντας ότι πρόκειται για λύση που αντιμετωπίζει τα συμπτώματα και όχι τα αίτια της οικονομικής κρίσης και θέτει ως όρο, όπως και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μία ενιαία οικονομική διακυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» ο κ. Σταρκ αναφέρει ότι η έκδοση κοινών ευρωομολόγων «αποτελεί μεταφορά της πιστοληπτικής ικανότητας σταθερών οικονομικά κρατών σε κράτη με οικονομική αστάθεια».

Παράλληλα, θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο τα «προβληματικά» κράτη θα περιορίσουν τις προσπάθειές τους για μείωση των ελλειμμάτων τους.

Ωστόσο, αρκετοί ανάμεσά τους και οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης βλέπουν τα ευρωομόλογα ως λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.

Σε αυτούς ο Σταρκ απαντά ότι τα ευρωομόλογα αντιμετωπίζουν μόνο τα συμπτώματα και όχι τα αίτια, θέση που συμμερίζεται η Άγκελα Μέρκελ, αλλά και οι νέοι εταίροι της στο κοινοβούλιο, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες.

Όμως, ο Σταρκ δεν απορρίπτει εντελώς την ιδέα έκδοσης ευρωομολόγου θέτει απλώς ως απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ενώ τον ίδιο όρο είχε θέσει και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας για την ανάγκη ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη.