Για σχέδιο 16 σημείων με στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt, μετά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γερμανικό σχέδιο θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, που συμφωνήθηκε χθες στη σύνοδο κορυφής, και θα περιλαμβάνει την ενεργοποίηση του γερμανικού οργανισμού German Trade and Invest για την προώθηση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνεται το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για συνέργειες στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και των τηλεπικοινωνιών.

Το πρώτο βήμα θα είναι η διοργάνωση ενός μεγάλου οικονομικού συνεδρίου, με τη συμμετοχή γερμανών οικονομικών παραγόντων και την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ως πηγή των πληροφοριών για το δημοσίευμα αναφέρεται ο υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος, όπως συμφωνήθηκε χθες κατά την επίσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη στο Βερολίνο, θα έρθει στη χώρα μας το φθινόπωρο ως επικεφαλής αντιπροσωπείας γερμανών επιχειρηματιών για περαιτέρω διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών στους τομείς της ενέργειας, των νέων τεχνολογιών, του τουρισμού και της διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.