Μία εβδομάδα μετά την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, που περιέχει μεταξύ άλλων και τις διατάξεις για την απελευθέρωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, οι αντιδράσεις οξύνονται. Μετά τα ελληνικά καζίνο, και εταιρίες στοιχηματισμού εγείρουν σημαντικές ενστάσεις, στρεφόμενες εναντίον του υπουργού οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της, η Stanley Bet υποστηρίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν προσφέρει ικανοποιητικές εξηγήσεις αναφορικά με τους λόγους για τα προτεινόμενα μέτρα του νομοσχεδίου και αποτυγχάνει να αποδείξει την αναλογικότητα των εν λόγω μέτρων». Μάλιστα, γίνεται επίκληση του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αναφέρει ότι τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στην αγορά παιγνίων κάνουν διακρίσεις, δημιουργώντας δυσκολίες σε αδειοδοτημένους παρόχους που λειτουργούν σε άλλα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης για την ελληνική αγορά.

Οι εταιρίες εγείρουν ακόμα ερωτήματα για την κίνηση του κυρίου Βενιζέλου να εντάξει τις ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο, με σκοπό να ψηφιστεί μέχρι τις 5 Αυγούστου, δεδομένου ότι εκκρεμεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη συμβατότητα του κατατεθέντος νομοσχεδίου, η οποία αναβλήθηκε έως τις αρχές Αυγούστου, «και ενώ μάλιστα μεσολαβεί η διαδικασία κοινοποίησης από την πλευρά της κυβέρνησης αναφορικά με τα ερωτηματικά που έθεσε η Επιτροπή», αλλά και η Μάλτα και η Μεγάλη Βρετανία.

Υποστηρίζεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν είναι δίκαιη και βιώσιμη προσπάθεια ρύθμισης της ελληνικής αγοράς τυχερών παιγνίων και συνεχίσει να βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τους κανόνες δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.