Ανάστατος είναι ο κλάδος τυχερών παιχνιδιών από ακόμα μία ρύθμιση, που αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς. Έμπειροι παράγοντες, που γνωρίζουν καλά το τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για ένα σημείο του πολυνομοσχεδίου το οποίο προβλέπει ότι:

Τα πρώτα 16.500 παιγνιομηχανήματα θα πρέπει να εγκατασταθούν (σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ) μέσα σε ένα χρόνο από τότε, που θα δοθεί η σχετική άδεια. Με αυτό τον τρόπο, το χρονικό διάστημα μειώνεται στο μισό, σε σχέση με το νομοσχέδιο, που έχουμε στείλει στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιοι παράγοντες εκφράζουν την απορία τους για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή και η επίσπευση της διαδικασίας. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι πρέπει να προηγηθούν η προκήρυξη και διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια των μηχανημάτων, η υπογραφή της σχετικής σύμβασης προμήθειας, ακόμα και μία περίοδος δοκιμής, αλλά και πιστοποίησής τους. Πρόκειται, επισημαίνουν, για διαδικασίες, που έχουν ακολουθηθεί σε άλλες χώρες.

Επικαλούνται την περίπτωση της Ιταλίας, όπου το σχετικό διάταγμα όριζε περίοδο δοκιμής των μηχανημάτων τουλάχιστον 2 μηνών, ενώ η περίοδος πιστοποίησης μπορούσε να κρατήσει έως 60 ημέρες και, εάν ο αδειούχος το επιθυμούσε, μπορούσε να λάβει παράταση ακόμη 30 ημέρες.