Με τη φράση «είναι μία καλή μέρα σήμερα» υποδέχτηκε τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών ο Πιερ Μοσκοβισί.

Όπως ανέφερε, «μετά από μέρες και νύχτες διαπραγματεύσεων επιτεύχθηκε συμφωνία σε πολλά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων». Ειδικότερα, ο Γάλλος επίτροπος έκανε αναφορά στη συμφωνία σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, το νόμο για τη δομή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο οποίος, όπως είπε, θα συμβάλει στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα ανοίξει το δρόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους. Σε ο,τι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ο Π. Μοσκοβισί σημείωσε ότι ήταν το πιο κρίσιμο κομμάτι των διαβουλεύσεων και πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί ένα «φερέγγυο πλαίσιο», έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται η ελληνική οικονομία και οι Έλληνες πολίτες, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν να προστατευθούν οι πιο ευάλωτοι πολίτες αλλά και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των «στρατηγικών κακοπληρωτών».

Τέλος, ο Γάλλος επίτροπος, είπε πως σήμερα το πρωί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αποτίμησε την πρόοδο που επετεύχθη και πως αναμένεται η νομοθέτηση των μέτρων από την Ελληνική Βουλή την Πέμπτη. Αμέσως μετά, συνέχισε, θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των θεσμών, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων από τα κράτη μέλη, σχετικά με τις εκταμιεύσεις της δόσης των 2 δις. και των 10 δις. για τις τράπεζες.