«Ουσιαστική πρόοδος» σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε σήμερα στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάρτεν Φερβέι, με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

«Ο κ. Φερβέι επισκέφθηκε σήμερα την Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει μέλη της νέας κυβέρνησης και να συζητήσει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του και της Ελλάδας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Καρβούνης.

Οι δύο πλευρές «συζήτησαν λεπτομερέστερα τα σχέδια τεχνικής βοήθειας τα οποία χρειάζονται οι ελληνικές αρχές, ώστε να υπάρξει ομαλή υλοποίηση των διαρθρωτικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης. Υπήρξε ουσιαστική πρόοδος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μάαρτεν Φερβέι είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει εκ μέρους των Ευρωπαίων να προωθεί μεταρρυθμίσεις, να καθοδηγεί την ελληνική κυβέρνηση και να τις επιβλέπει. Ο ίδιος είναι διάδοχος του Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της task force. Η task force έχει αλλάξει όνομα και λέγεται Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Δημιουργήθηκε από την Κομισιόν τον περασμένο Ιούλιο, με σκοπό να παρέχει ειδική τεχνική βοήθεια σε όλα τα κράτη-μέλη, κατόπιν αιτήματος (η Ελλάδα δεσμεύτηκε ήδη με το μνημόνιο), προκειμένου να προσφέρει πρακτική υποστήριξη και καθοδήγηση ώστε να συμβάλλει στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.