«Ο κόσμος διαλύεται και οι Ευρωπαίοι είναι απασχολημένοι με τη διάσωση της Ελλάδας», γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild που, με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος, επιχειρηματολογεί υπέρ του τερματισμού της χορήγησης βοήθειας προς τη χώρα μας.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Θα πρέπει να συνεχίζουμε να πληρώνουμε για πάντα την Ελλάδα;» η Bild αναφέρει εννέα κακές συνέπειες από τη λάθος πολιτική διάσωσης.

1. Δισεκατομμύρια δίνονται σε ένα λάκκο χωρίς πάτο ξανά και ξανά και πλέον το σύνολο της γερμανικής βοήθειας για την Ελλάδα ανέρχεται σε 110 δισ. ευρώ

2. Αν και έχουν δώσει δισεκατομμύρια οι Γερμανοί παραμένουν οι λιγότερο δημοφιλείς στην Ευρώπη

3. Η κυβέρνηση έχει χάσει τη λαϊκή εμπιστοσύνη για την ΕΕ και το ευρώ, γράφει η Βild  επικαλούμενη δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία το 92% τάσσεται κατά της βοήθειας για την Ελλάδα.

4. Η πολιτική αυτή έχει ενισχύσει ακροδεξιές δυνάμεις τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και στην Ευρώπη

5. Αντί να περιορίσουν έχουν βοηθήσει στο μεγαλύτερο οικονομικό και δημοσιονομικό χάος στην Ελλάδα.

6. Τα χρήματα για τη διάσωση του ευρώ έχουν πέσει σε ένα λάκκο χωρίς πάτο την ώρα που μειώνεται το ύψος της γερμανικής κρατικής χρηματοδότησης για τις συντάξεις

7. Η «μόνιμη» βοήθεια προς την Ελλάδα εμποδίζει τις απαραίτητες επενδύσεις για το μέλλον της Γερμανίας

8. Μπήκαν σε κίνδυνο οι σχέσεις της Γερμανίας μας με τις ΗΠΑ

9. Έχουν χάσει τα μεγάλα θέματα του μέλλοντος όπως η ουκρανική κρίση, ο νέος ψυχρός πόλεμος, το μεταναστευτικό. Ο κόσμος διαλύεται και οι Ευρωπαίοι είναι απασχολημένοι με τη διάσωση της Ελλάδας.