Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά το αρνητικό ξεκίνημα που οδήγησε τον βιομηχανικό Dow Jones με τριψήφιες απώλειες μια ανάσα από τις 10.000 μονάδες.

Οι θετικές προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Apple -ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο των συναλλαγών- αλλά και για την αυριανή ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Ben Bernanke στο Κογκρέσο ανέστρεψαν το αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά.

Ο επικεφαλής της Fed καταθέτει αύριο και την Πέμπτη στο Κογκρέσο για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, με τα σενάρια να αναζωπυρώνονται για το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας στην κατεύθυνση της στήριξης της οικονομίας.

Οι αναλυτές προεξοφλούν πως ο πρόεδρος της Fed θα αποκλείσει και πάλι το ενδεχόμενο της διπλής ύφεσης (double-dip), ενώ θα επιβεβαιώσει την πρόθεση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα στα ιστορικά τους χαμηλά τα αμερικανικά επιτόκια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε +0,74% κλείνοντας στις 10.229,96 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο +1,10% και διαμορφώθηκε στις 2.222,49 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο +1,14% κλείνοντας στις 1.083,48 μονάδες.