Αντίθετος με την ιδέα να καθυστερήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο η λήψη της απόφασης για τη χορήγηση του δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δήλωσή του στην εφημερίδα Tagespiegel.

«Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να δεχθούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο», απάντησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας.

Πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων τοποθετούν την απόφαση το νωρίτερο στα μέσα Ιουλίου, αλλά και ίσως μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την Tagespiegel, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να καθυστερήσει μέχρι το Σεπτέμβριο την απόφαση, εξαιτίας των ερωτηματικών που παραμένουν ως προς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Το Βερολίνο προωθεί τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όμως οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διχασμένες ως προς το πώς θα διαμορφωθεί αυτή η συμμετοχή.

«Θα υπάρξει συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών», διαβεβαίωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος επέμεινε στον εθελοντικό χαρακτήρα αυτής της συμμετοχής.