«Η δημόσια συζήτηση για την αναδιάρθρωση μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για την ελληνική οικονομία, γιατί δημιουργείται μια εικόνα αδυναμίας διαχείρισης του δημόσιου χρέους. Οι αγορές γίνονται πιο νευρικές και υπονομεύεται έτσι η προσπάθεια εξόδου της χώρας μας σε αυτές», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Κουσελάς προανήγγειλε περικοπές στις φοροαπαλλαγές λέγοντας « Ο τομέας των φοροαπαλλαγών είναι ένας τομέας που πρέπει να εξεταστεί, γιατί είναι άδικο να έχει τις ίδιες φοροαπαλλαγές κάποιος που έχει πολύ υψηλά εισοδήματα με κάποιον που τα εισοδήματά του είναι στο όριο, ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι ζητήματα που πρέπει να τα δούμε. Θα υπάρξουν κριτήρια, όροι και προϋποθέσεις» .

Σε ότι αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας ο κ Κουσελάς υπογράμμισε « Θέλουμε να προσελκύσουμε ιδιωτικά κεφάλαια σε σημαντικούς τομείς και δραστηριότητες της οικονομίας μας, διατηρώντας δημόσια συμμετοχή και έλεγχο σε κρίσιμες υποδομές και διαφυλάσσοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Θέλουμε οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν να είναι διαφανείς, δεν πρόκειται να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, ή ιδιωτικοποιήσεις εξπρές».