Να καταργηθεί η δημοσίευση εταιρικών ισολογισμών στον τύπο, ζητούν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για την προστασία του ανταγωνισμού, κάνοντας λόγο για αναχρονιστική και ξεπερασμένη υποχρέωση των επιχειρήσεων.

Επισημαίνουν δε ότι εν μέσω της οικονομική κρίσης, η κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση είναι αναγκασμένη να καταβάλλει 1500 με 5000 ευρώ ετησίως για να είναι συνεπής στις προβλέψεις του νόμου και προτείνουν οι δημοσιεύσεις να γίνονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

«Με τα λεφτά που δίνουν οι εταιρείες για τη δημοσίευση ισολογισμών μπορούν να συντηρήσουν 6.000 εργαζόμενους σε μια επιχείρηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερνέστος Χαραλαμπόπουλος, ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε έντυπα «που βγαίνουν για μια μέρα, παίρνουν τους ισολογισμούς και εξαφανίζονται».

Σχολιάζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία των βουλευτών της συμπολίτευσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ντίνος Ροβλίας, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση μελετά το θέμα και θα φέρει σύντομα μια συνολική ρύθμιση που θα τροποποιεί τα ισχύοντα.