Αναπόφευκτη είναι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Otmar Issing, ο οποίος ευτυχώς διευκρινίζει, σύμφωνα με το Reuters, ότι «κάθε σκέψη για έξοδο ή εκδίωξη της χώρας από το ευρώ είναι εκτός πραγματικότητας».

Ο Issing, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ακόμα και μετά τη διάσωσή της πέρυσι το Μάιο και τις διευκολύνσεις αποπληρωμής που έλαβε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου.

Όπως λέει ήταν σημαντικό να δοθεί βοήθεια για να αποφευχθεί η μετάδοση και σε άλλες χώρες, αλλά όπως διευκρινίζει «όταν οι άλλες χώρες βρεθούν εκτός κινδύνου, θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος».

Ο Issing απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας ότι «τέτοιου είδους συζητήσεις είναι πραγματικότητας. Για να εκδιωχθεί μία χώρα χρειάζεται αλλαγή των συνθηκών. Αυτή μπορεί να γίνει μόνο ομόφωνα. Κανείς ‘υποψήφιος’ δεν πρόκειται να δώσει τη συγκατάθεσή του».