Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο στην Ε.Ε.

Αλλά δεν παράγουν…


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:44
15/02/2011
Οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο στην Ε.Ε.
1
loading

Τα στερεότυπα στην Ευρώπη για τους εργατικούς πολίτες των βόρειων χωρών και τους τεμπέληδες των νότιων χωρών δεν ισχύουν, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας, Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην ΕΕ, κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, ενώ δεν είναι μακριά οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι με 39 ώρες την εβδομάδα.

Αντίθετα, τις λιγότερες ώρες, 31 την εβδομάδα, εργάζονται οι Ολλανδοί, ενώ οι Γερμανοί εργάζονται 36 ώρες την εβδομάδα. Επομένως, αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόβλημα δεν είναι ότι οι εργαζόμενοι στο Νότο της Ευρώπης δεν εργάζονται αρκετά σκληρά, αλλά ότι η παραγωγικότητά τους είναι μικρότερη σε σχέση με το Βορρά.

Οι Έλληνες παράγουν λιγότερο από 18,5 ευρώ κάθε ώρα εργασίας, οι Ισπανοί 24,4 ευρώ και οι Πορτογάλοι 13,8 ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ολλανδοί παράγουν 39,5 ευρώ και οι Γερμανοί 38,7 ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ChrisB.

    .... επιδη εάν ο έλληνας θέλει να κάνει μια υπηχιριση του βγάζουνε την πίστη κ όλοι θελουβε μιζσες!!! εεε τότε πως να πάμε μπορστά?!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει