Το κύμα απολύσεων στην τεχνολογία φαίνεται να συνεχίζεται, με σημαντικές περικοπές, αυτή την φορά, στη δημοφιλή εταιρεία TikTok. Η εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους της αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζει να απολύσει μεγάλο αριθμό ατόμων από τα τμήματα λειτουργίας, περιεχομένου και μάρκετινγκ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ανώνυμα υπάλληλοι της εταιρείας στο «The Information».

Οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ενημερωθούν το βράδυ της Τετάρτης ή το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Δεν είναι σαφές πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν, με τις πηγές μέσα από την εταιρεία να αναφέρουν ότι το TikTok καταργεί την παγκόσμια επιχειρησιακή ομάδα και όσοι δεν αποχωρήσουν από την εταιρεία θα ενταχθούν σε άλλα τμήματα.

Η πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχει ήδη απολύσει δεκάδες υπαλλήλους στην αρχή τους έτους, αλλά το «The Information» σημείωσε ότι η TikTok σπάνια πραγματοποιεί απολύσεις μεγάλης κλίμακας, όπως συμβαίνει σε άλλες τεχνολογικές εταιρείες.

Από τις αρχές του έτους περισσότερες από 135 εταιρείες τεχνολογίας έχουν προχωρήσει σε απολύσεις φέτος. Ανάμεσά τους είναι και οι εταιρείες κολοσσοί, όπως οι Microsoft, Snap, eBay και PayPal.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το τελευταίο κύμα απολύσεων δείχνει ότι οι εταιρείες αναπροσαρμόζουν τους πόρους τους προκειμένου να επενδύσουν σε νέους τομείς, όπως, μεταξύ άλλων, η γενετική τεχνητή νοημοσύνη.