Το «στρατηγείο» του Δημήτρη Κοντομηνά, βγαίνει σε πλειστηριασμό λίγο πριν φύγει ο Μάρτιος και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου. Ο αείμνηστος επιχειρηματίας δραστηριοποιούταν σε πλήθος επιχειρήσεων οι οποίες συμπεριλάμβαναν και media καθώς ήλεγχε τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Το κτίριο λοιπόν, το οποίο φιλοξένησε συζητήσεις και συναντήσεις του Δημήτρη Κοντομηνά βγαίνει στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης πάνω από 7 εκατομμύρια και επισπεύδουσα την Intrum.

Ο πλειστηριασμός αφορά έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ., που ανήκε στην Demco. Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Βακαλόπουλο» εντός του ΒΙΟΠΑ Παλλήνης ενώ σήμερα εκεί είναι εγκατεστημένη η «Green Pixel Productions» η οποία και μισθώνει το ακίνητο.

Η κίνηση που μπορεί να αλλάξει έναν πλειστηριασμό

Μέρος των εγκαταστάσεων που θα βγουν σε πλειστηριασμό

Υπάρχει μια κίνηση όμως, η οποία μπορεί να αλλάξει πλήρως έναν πλειστηριασμό και να διαμορφώσει εκ νέου την τιμή πώλησης. Ποια είναι αυτή;

Η απόσυρση των λυόμενων κτιριακών κατασκευών. Σε μια τέτοια περίπτωση, η αξία των ακινήτων αλλάζει δραματικά.

Η Green Pixel η οποία έχει μισθώσει το συγκεκριμένο ακίνητο μέχρι τις 30/06/2055, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει επίσημα την πρόθεσή της πως σε περίπτωση εκπλειστηρίασης έχει σκοπό να αποσύρει από τα ακίνητα της λυόμενες κτιριακές κατασκευές ιδιοκτησίας της, όπως έχει το δικαίωμα να πράξει.