Διψήφιες μειώσεις τιμών της τάξης του 15% θα δουν οι καταναλωτές σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων σούπερ μάρκετ από τον επόμενο μήνα, λόγω της εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σήμερα στις 11:00 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με γεμάτη ατζέντα και κυρίαρχο θέμα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, θα εισηγηθεί τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

‘Ετσι, από την 1η Μαρτίου, όπως έχει σημειώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, θα εφαρμοστούν μειώσεις τιμών σε ορισμένες κατηγορίες αγαθών, όπως είναι τα απορρυπαντικά, τα καθαριστικά σπιτιού και τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

«Από την Παρασκευή και μετά, όταν θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος τους η δέσμη μέτρων την οποία έχουμε λάβει και έχουμε περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων, θα δούμε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων να μειώνονται οι τιμές σε αυτά τα προϊόντα σε ποσοστό που φτάνει και το 15%. Και μιλάμε για κατηγορίες όπως είναι καθαριστικά σπιτιού, όπως είναι προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, αλλά και μία σειρά καταναλωτικών αγαθών τα οποία είναι βασικά για τη διαβίωση του νοικοκυριού», ανέφερε στο EΡΤΝews ο κ. Σκρέκας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τον Φεβρουάριο, τα οποία προέρχονται από μεγάλες αλυσίδες στην αγορά, καταγράφεται μείωση των ανατιμήσεων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, της τάξης του 80%.

Οκτώ στα δέκα προϊόντα που πέρυσι είχαν ανατιμηθεί, εφέτος δεν έχουν ανατιμηθεί και μετά την 1η Μαρτίου περιμένουμε πάνω από 2.000 κωδικούς να μειώσουν την τιμή τους, όχι να σταθεροποιήσουν τις τιμές, αλλά αντίθετα να τις μειώσουν κιόλας, αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.