Νοίκιασε ένα μικρό διαμέρισμα που είχε για να εξασφαλίσει ένα επιπλέον (έστω και μικρό) εισόδημα.

Αντί όμως να έχει κάθε μήνα λίγα χρήματα παραπάνω στον τραπεζικό της λογαριασμό (τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν στην εφορία), βρέθηκε να πληρώνει τα… χρέη που της άφησε ο ενοικιαστής του σπιτιού.

Και φυσικά, δεν δικαιώθηκε αφού για να βρει το δίκιο της, εκτός από τα χρήματα για τις επισκευές του σπιτιού, είναι αναγκασμένη να πληρώσει και τα έξοδα του δικηγόρου για να… κυνηγήσει αυτόν που τη φέσωσε…

Αυτό καταγγέλλει στο newsbeast.gr, σε σχόλιό της, η Β. Α., που είναι μία ακόμη από τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που πέφτουν θύματα των επιτηδείων.

«Εξοργισμένη και θυμωμένη θα μοιραστώ μαζί σας την πρόσφατη εμπειρία μου. Πριν λίγους μήνες αποφάσισα να νοικιάσω ένα διαμέρισμα επιπλωμένο εξασφαλίζοντας ένα μικρό εισόδημα.

Αποτέλεσμα ήταν», όπως λέει χαρακτηριστικά, «να φεσωθώ τα χρέη που μου άφησε η ενοικιάστρια, τα μισθώματα που ποτέ δεν εισέπραξα και τα έπιπλα που μου έκλεψε από το σπίτι, (ενημερωτικά αναφέρω η κλοπή είναι ποινικό αδίκημα), τα οποία είχα αναφέρει αναλυτικά στο επίσημο ιδιωτικό συμφωνητικό.

Η επίσημη απάντηση του δικηγόρου μου ήταν να ξεκινήσω μήνυση και ότι νομικά απαιτείται, που σημαίνει για μένα επιπλέον έξοδα χωρίς άμεσο όφελος.

Το συμπέρασμα είναι ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι φτιαγμένο για να ευνοούνται αυτοί που εξαπατούν και κοροϊδεύουν με σκοπιμότητα και δόλο.

Τι σημαίνει ότι επειδή εργάζεται στο Δημόσιο και δεν έχει στην κατοχή της κανένα περιουσιακό στοιχείο, εγώ δεν μπορώ να της κάνω τίποτα.

Η ατιμωρησία και το κενό του νόμου ενθαρρύνει τα λεγόμενα “λαμόγια” να συνεχίζουν το έργο τους εις βάρος των υπολοίπων ανενόχλητοι.

Ένα από τα χιλιάδες φαινόμενα ατιμωρησίας σε αυτό το ανύπαρκτο κράτος. Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή τη δυσάρεστη θέση με όλα όσα δικαιολογημένα μας προσάπτουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», καταλήγει.