Πέμπτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 16:30 το απόγευμα, λαμβάνω ένα τηλεφώνημα στο σπίτι μου που μια κυρία ζητά να συνομιλήσει μαζί μου. Την ενημερώνει η σύζυγός μου ότι απουσιάζω και όταν καλώ εγώ ο ίδιος για να μιλήσω μαζί της μου απευθύνεται ότι πριν 5 λεπτά απουσίαζα.

Στη συνέχεια ρωτώ ποια κυρία είναι και από πού τηλεφωνεί. Με ενημερώνει ότι τηλεφωνεί από μια εταιρεία ενημέρωσης και απαιτεί να της δώσω τον αριθμό ταυτότητάς μου με σκοπό να συνεχιστεί η συνομιλία μας και κατ’ επέκταση η ενημέρωσή μου. Εκείνη τη στιγμή αντιδρώ έντονα ρωτώντας για ποιο λόγο να δώσω προσωπικά στοιχεία σε μια άγνωστη και για άγνωστο λόγο.

Συνεχίζεται μια λογομαχία και μου λέει ότι θα απευθυνθεί στον προϊστάμενο και μου κλείνει το τηλέφωνο. Καλώ ξανά και ρωτώ τα ίδια πράγματα όταν μετά βίας μου απαντούν ότι πρόκειται για κάποια ελάχιστη οφειλή που έχω στο κατάστημα [το στοιχείο αυτό βρίσκεται στην κατοχή του newsbeast.gr] και σημειωτέον δεν έχω καμιά ενημέρωση για την οφειλή αυτή.

Έπειτα, όταν ρωτώ ποιο είναι το όνομα και τα στοιχεία της εταιρείας αρνούνται να μου τα δώσουν και μετά από μεγάλη πίεση μου λένε ότι είναι [τα στοιχεία και η διεύθυνση της εταιρείας είναι στην κατοχή του newsbeast.gr] .

Αναρωτιέμαι αν είναι τουλάχιστον λογικό κάποιος να με ξυπνάει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μου ύπνου και να μου ζητάει προσωπικά στοιχεία από το τηλέφωνο για να με ενημερώσει. Οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία και με κύρος, αν θέλει να ενημερώνει το κοινό, θα πρέπει να απευθύνεται εγγράφως και αυστηρώς προσωπικά.