Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απόψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Επικροτώ τις προτάσεις του κ. Ηλία Πάσχου. Παίρνω ως παράδειγμα την Αυστραλία όπου ζω. Μια μικρή τουριστική περιοχή μια ώρα νότια της Βρισβάνης που λέγεται Gold Coast, προσφέρει όχι ένα, αλλά τουλάχιστον ΤΡΙΑ θεματικά πάρκα. Πού; Στην άκρη της Γης! Όχι στο κέντρο της Μεσογείου και στη διασταύρωση 3 ηπείρων!

Και στο Gold Coast έρχονται από μακριά για να τα δούνε αυτά – από Ιαπωνία κλπ. Ένα από τα 3 πάρκα που λέω, είναι το Sea World. Ε λοιπόν, το θεματικό πάρκο πρέπει να λέγεται ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ πάρκο. Να βλέπει ο κόσμος τα δελφίνια να πετάνε πάνω από το νερό. Αυτό ταιριάζει στη παραλία του Ελληνικού, διότι Ελληνικό θα πει Αιγαίο, και Αιγαίο θα πει βιότοπος του δελφίνι.

Άρα, και για να μη γίνω κουραστικός, νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε 3 σημεία από τη πρόταση του κ. Πάσχου:

1. το πάρκο να έχει ελληνικό χρώμα με την ανάδειξη της ιστορίας μας (αλλά να ΜΗΝ είναι ένα άλλο λούνα παρκ απλά με κιτς οπλίτες να τριγυρνάνε!)
2. να δίνει έμφαση στη χλωρίδα και πανίδα μας – δηλ. να έχουν έντονα το θαλασσινό στοιχείο (γι’ αυτό λέμε Sea World ) και την ελιά (η Αθήνα θα έπρεπε να ήταν γνωστή στους ξένους ως Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ για λόγους που γνωρίζουμε όλοι)
3. να έχει φήμη τέτοια που ο τουρίστας θα θέλει να έρθει στην Αθήνα ειδικά για να το επισκεφθεί και να φύγει με μια πραγματική εμπειρία.
Σπίτια ή μαγαζιά άλλα δε νομίζω πως χρειάζονται στην Αττική.
Χρειάζεται όλοι εμείς οι Έλληνες να πιέσουμε εκεί που πρέπει ώστε να παρθούν σωστές αποφάσεις που θα έχουν πολλά ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ οφέλη. Όποιος νοιάζεται μόνο να βάλει 5 χιλιάρικα παραπάνω στη τσέπη του να ντρέπεται.
Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να κινητοποιηθούν, όπως οι Αγανακτισμένοι. Με σύνεση, με αγνά κίνητρα, με αγάπη για τον τόπο.

Δημήτρης Κ.»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]