Διασώθηκε σε πάρκο του Μανχάταν ένα περιστέρι που είχε βαφτεί με ροζ μπογιά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε πάρτι για την αποκάλυψη του φύλου ενός μωρού. Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Wild Bird Fund για την προστασία της άγριας ζωής δήλωσε πως πιστεύει ότι κάποιος το έβαψε εσκεμμένα.

«Ως οικόσιτο πτηνό που δεν μπορεί να βρει τροφή στη φύση, να πετάξει καλά ή να ξεφύγει από τα αρπακτικά, αυτό το μικρό αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες πριν το βάψουν. Ευτυχώς κάποιος καλός άνθρωπος το έσωσε στο πάρκο Μάντισον Σκουέρ και τώρα δέχεται φροντίδα σε ασφαλές περιβάλλον», επισήμανε. Απαντώντας σε χρήστη που ρώτησε για ποιο λόγο να βάψει κάποιος ένα περιστέρι, η οργάνωση απάντησε ότι «η αποκάλυψη φύλου είναι μια θεωρία που κερδίζει έδαφος».

Pigeons come in many different colors and plumages, but pink isn't one of them. This is a domestic king pigeon who was…

Posted by Wild Bird Fund on Monday, January 30, 2023

Τα πάρτι για την αποκάλυψη του φύλου ενός μωρού είναι μια παράδοση που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, όπου ζευγάρια που περιμένουν να αποκτήσουν παιδί διοργανώνουν μια γιορτή για να ανακοινώσουν το φύλο του παιδιού τους πριν από την γέννηση. Συνήθως, κόβουν μια τούρτα ή σκάνε μπαλόνια, όπου το χρώμα του κέικ ή του περιεχομένου του μπαλονιού -ροζ ή γαλάζιο- αποκαλύπτει και το φύλο του μωρού.