Οι ανεμοστρόβιλοι είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο αλλά εντυπωσιακό συνάμα φαινόμενο που πάντα καθηλώνει. Ένας οδηγός είχε την διπλή τύχη αρχικά να γλιτώσει από έναν ανεμοστρόβιλο τη στιγμή που άγγιζε τη γη και περνούσε μέσα από έναν αυτοκινητόδρομο καθώς και να τον καταγράψει ζωντανά.

Πλάνα δείχνουν τον ανεμοστρόβιλο να περνά μπροστά από τους αυτοκινητιστές με τα συντρίμμια να πετάγονται στον αέρα από τους ισχυρούς ανέμους ενώ από το πέρασμά του προκαλούνται εκρήξεις.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Orange County του Τέξας το πρωί της Τετάρτης, φέρνοντας μαζί του μαύρα σύννεφα. Η καταιγίδα που ακολούθησε αποδεκάτισε την κοντινή πόλη Mauriceville, με τους αξιωματούχους να υπολογίζουν ότι 100 σπίτια επλήγησαν από το σφοδρό πέρασμα των φαινομένων.

Λουιζιάνα, Μισισίπι και Φλόριντα στο μάτι της κακοκαιρίας

Αυτό έγινε μετά από προειδοποίηση ανεμοστρόβιλου που είχε εκδοθεί για το Χιούστον και τη γύρω περιοχή την Τετάρτη.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την πολιτεία Lone Star έμειναν χωρίς ρεύμα ως αποτέλεσμα της καταιγίδας, αναφέρει το Weather.com.

Ο μετεωρολόγος Κρις Ντόλτσε είπε ότι οι καταιγίδες θα κινηθούν στη Λουιζιάνα, το Μισισίπι και τη Φλόριντα τις επόμενες ημέρες.

Και πρόσθεσε: «Βασικά πρόκειται να δούμε μια σειρά από καταιγίδες που κινούνται προς τα ανατολικά. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και supercells».

Κατά μέσο όρο, περίπου 132 ανεμοστρόβιλοι περνούν από το Τέξας κάθε χρόνο. Το Τέξας θεωρείται ως η πρωτεύουσα των ανεμοστρόβιλων, με τους περισσότερους να έχουν καταγραφεί εκεί από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία στην Αμερική.