Εντυπωσιακή ήταν η λάμψη που προκλήθηκε χθες στον ουρανό όταν έπεσε μετεωρίτης. Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Facebook το Meteology είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Η πτώση έγινε ορατή από διάφορες περιοχές της χώρας μας και προκάλεσε την έκπληξη όσων των είδαν. Μάλιστα κάτω από τις αναρτήσεις στο Facebook πολλοί χρήστες επεσήμαναν τα μέρη από τα οποία έγινε ορατό το ουράνιο σώμα.

ΤΩΡΑ: πτώση μετεωρίτη ορατού από όλη την Αττική σύμφωνα με δεκάδες αναφορές. ( Φωτογραφία από το διαδίκτυο ).

Posted by Meteology on Tuesday, September 21, 2021

Ο μετεωρίτης είναι ένα μικρό ουράνιο σώμα ή θραύσμα του που έχει πέσει στη Γη, χωρίς να διαλυθεί πλήρως στην ατμόσφαιρα. Κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα ονομάζεται μετέωρο, θερμαίνεται λόγω τριβής και αναφλέγεται, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή γραμμή φωτός.

Το εντυπωσιακο μετωρο που επεσε πριν καμια 1μιση ωρα και το ειδαν απο διάφορες περιοχες της Ελλαδας.Εδω απο Αιτωλοακαρνανια.Φωτογραφια: Nikitas Mprouskos

Posted by Meteology on Tuesday, September 21, 2021

Ένα λαμπρό μετέωρο συνέλαβαν οι κάμερες του kopaida.gr πριν λίγη ώρα στον ανατολικό ορίζοντα… Παρόμοια θέση και πορεία με το περσινό έπος… Ευχαριστώ τον δάσκαλο Stavros Letis για την υπόδειξη όπως και τον Dimitris τον Christos και τον Tasos για τα alert τους…

Posted by Panagiotis Tsouras on Tuesday, September 21, 2021

Εξωτερική φωτογραφια: Nikitas Mprouskos